76

Odp: To jest trendy

Ja słyszałam że trendy są zegarki damskie, coraz więcej osób je nosi. Szczególnie te na bransolecie pasują do każdej sukienki. Sama mam już chyba z pięć.

77

Tak prawda, sam widziałem tongue
noszone nieco powyżej kostki, trendy ...... big_smile

Pogodnego dzionka big_smile

78

Podobno tego sezonu modne jest złote i srebrne oraz połączenia galowe czyli czarne z białym.

"Refleksje pisane piórem anioła"- tomik refleksyjnej poezji, do nabycia w księgarni internetowej Ridero.

Miłego dnia smile

79

Od lat jestem wierna stylowi grunge, uwielbiam jego mroczny charakter i to, że nosząc wytarte dżinsy i długi sweter czuję się naprawdę wyjątkowo. Ostatnio tutaj http://mag.net.pl/ubierac-sie-w-stylu-g … i-stylowo/ znalazłam porady jak dobrze wyglądać łącząc niektóre kombinacje w tym stylu. Od lat słucham Nirvany i myślę, ze ten styl najlepiej oddaje moją osobowość.

80

Na jesień/zimę wracają koszule zawiązywane pod szyją w kokardy. Pamiętam gdy takie nosiła moja babcia wink .
Poza tym krata i pstrokatość ogólnie np.  wiktoriańskie kwiaty. Niektóre źródła podają, ze srebrny nadal jest na topie.

"Refleksje pisane piórem anioła"- tomik refleksyjnej poezji, do nabycia w księgarni internetowej Ridero.

Miłego dnia smile

81

Słuchajcie a możecie mi doradzić w sprawie prezentu dla żony? Na walentynki chciałbym jej dać coś konkretnego. Zastanawiam się mianowicie nad zegarkiem.
Ogólnie widzę,że za każdym razem jak przechodzimy obok sklepu z zegarkami to patrzy się na te Skageny. Który jest lepszy?

82

Połączenie czerwonego z czarnym wchodzi w modę... moje ulubione zestawienie big_smile .

Miłego dnia smile

83

Jakie kolczyki w uszach nosicie? Co jest teraz modne.
Czy dalej trendy jest kilka kolczyków w uchu?

84

Ja czekam na modę klipsów wink .

Miłego dnia smile

85

Violka a po co czekasz? roll Dziś dnia wszystko jest w modzie, nawet to co nie jest, a może nawet przede wszystkim.
Skoro taka Maffashion może nosić koc termiczny zamiast płaszcza na największych pokazach mody, a do tego szpilki ze zwykłą, brzydką gąbką przeciw otarciom, to dlaczego Ty miałabyś nie nosić klipsów? czym one się różnią od innych? - zapięciem jedynie, ale przecież mogą być równie piękne. smile

Nie wszystko co pozytywne jest legalne. Nie wszystko co takie legalne, pozytywnym jest.

86

Nie chodzi o to, ze nie nosić, ale nabyć. W jakim sklepie w naszym mieście znajdę klipsy? Raczej nigdzie wink .

Moda na lato 2017 nieco oszalała. Podobno wracają lata 80-90-te.
Trendy jest wszystko co asymetryczne, co stwarza wrażenie niedopasowania, bałagan artystyczny. Wracają bufki, falbany, rozkloszowane rękawy i gołe ramiona. Spódnico-spodnie, ołówkowe spódnice, za duze marynarki w męskim stylu, ogrodniczki, a także piżamowe ubrania. Przypomina mi się moja młodość big_smile .
Tego lata królują kolory pastelowe.

To szalejemy drogie panie smile .

Miłego dnia smile

87

a ja nie lubię bałaganu, artystyczny czy nie to zawsze jest bałagan, ot co. Lubię schludnie, prosto i elegancko big_smile no chyba że w domu, to wtedy byle co big_smile

Nie wszystko co pozytywne jest legalne. Nie wszystko co takie legalne, pozytywnym jest.

88

violka1 napisał/a:

Tego lata królują kolory pastelowe.

Od Pastelki mie z daleka jo big_smile
Fejn mimi so łebleć smile to wiedo so chłopom widzi big_smile

89

mini miało bec big_smile gdzie tu je edycja posta bo nie widza ?

90

Chestero... edycji brak big_smile .

Miłego dnia smile

91

chestero, jak bë to bëło fejno czejbë te tak fejno pisôł pò kaszëbsku, tak jak te fejn gôdosz big_smile

92

dreams napisał/a:

chestero, jak bë to bëło fejno czejbë te tak fejno pisôł pò kaszëbsku, tak jak te fejn gôdosz big_smile

jak doch nie rozmieja kaszebszich znaków wstawiec tongue

93

chestero pobierz z Internetu klawiaturę kaszubską.

-- // --

94

Świetny pomysł. W końcu to kaszubskie forum. Gadanie po kaszubsku jest trendy big_smile.

Miłego dnia smile

95

violka, môsz prôwdã big_smile
Drab, widzysz chùtczi jë sã nie pòmésla że to tak mòżna, a terô jë móm tiż big_smile

96

Co dwie głowy to nie trzy, czy jakoś tam było.

-- // --

97

Trendy na jesień-zima 2018/2019:
Ubrania minimalistyczne, stylowe i wygodne.  Z chęcią odkrywamy plecy, t-shirty z dekoltem, który można nosić z przodu i z tyłu. Poza tym gładkie sukienki midi, a także obszerne bluzy oraz marynarki w jodełkę. Bomberki, sztuczne futra i peleryny.
Jesienią i zimą hitem też będą kobiece kwiaty (niezłomnie od dłuższego czasu) i konserwatywna krata oraz drapieżne zwierzaki. Z jednej strony pojawiają się pastelowe i jasne wzory, a z drugiej kwiaty na ciemnym tle.
Żółty słoneczny zmieniamy na orientalny i nieco zgaszony kolor słońca. Czerwień jaskrawa i makowa.
Podobnie niezłomny kolor od kilku sezonów to metaliczny czyli srebrny.

Miłego dnia smile

98

Aktualnie to największym hitem są zwierzęce wzory smile Czego teraz nie ma w panterkę czy zebrę smile A sama sobie nawet kupiłam spódniczkę w skórę węża big_smile

Naturalne serum przeciwzmarszczkowe? Poznaj  Richevon - https://www.familie.pl/Blogi-7-0/b0p200 … zczki.html

99

Sezon wiosna/lato 2019.

Podobnie jak zimą króluje krata i kwiaty. Dodatkowo kokardy, im większe tym lepiej.
Z obuwia klapki na słupku, najlepiej w kokardą big_smile . Szpilka chwilowo idzie w odstawkę.
Kolor: beż, wszelkie odcienie, aż po brąz. "Przychylnym okiem będziemy również spoglądać na pastelowe odcienie: miętę, lila róż czy kawę z mlekiem."
Ożywić można stylizację dodatkami np. w kształcie figur geometrycznych. Jeśli chodzi o dodatki to kolczyki im dłuższe i większe tym lepiej.
Niektórzy projektanci narzucili powrót do damskich garniturów, smokingów i marynarek.
Niektórzy sugerują takie rozwiązania:
1. "Jedna z nich to wybór tego samego koloru w całej stylizacji, czyli faktyczny kolorystyczny total look. "
2. "Druga opcja to mieszanie różnych odcieni tego samego koloru, np. beżu, zieleni czy brązu (często miksowanie barw ziemi). "
3. "Trzecia propozycja to nude total look + dodatki w czerni lub bieli. "

A teraz coś extra!
"Kapelusze, berety, opaski, chusty, a nawet czepki i studenckie birety – 2019 będzie rokiem nakryć głowy. "
Najciekawsze, że tandetne słomiane kapelusze są dodatkiem nawet do eleganckiej kreacji. Chusty w stylu babcinym, im bardziej kwieciste tym lepiej koniecznie zawiązywane z przodu, jak to noszą góralki do dziś big_smile .

Do dzieła piękne panie!

Miłego dnia smile

100

Każdy czas jest dobry na poszukiwanie swojego stylu. Jeśli więc doceniasz modę w stylu włoskim i marzysz o znalezieniu ubrań w podobnym działaniu, skorzystaj z [moderowane] czyli strony, na której wszystkie ciuchy są włoskie. To jedyna i niepowtarzalna okazja do tego. smile