Ewelinchen666 napisał/a:Lub utworzymy specjalny wątek, gdzie będą widoczne wszystkie ostrzeżenia i bany wraz z data i odpowiedzia za co
Na innym forum spotkałem się z banem krótkoterminowym np.1, 2, 3 dniowym, który zamiast ostrzeżenia (czy też po pierwszym poście otrzymano jedno ostrzeżenie, a jeśli nie odniosło to skutku to po następnym takim poście ban czasowy) został "przyznany" za np. kłótnię w postach i przy okazji użyte zostały niecenzuralne wyrazy. Nie był to jeden post, ale seryjna wymiana po kilka postów z epitetami dwóch czy trzech userów na wzajem.
Osoba otrzymująca bana jednodniowego wchodząc na forum nie mogła się zalogować widząc komunikat za co otrzymała bana (nie art. regulaminu tylko opis np.i odliczany był czas jaki pozostał do uzyskania takiej możliwości logowania.
Przedstawię jeden z punktów zaprzyjaźnionego (dla mnie) forum, który może być propozycją i zawiera wg mnie ciekawe pozycje:
"Niedopuszczalne jest wykorzystywanie kącików do celów powszechnie uznanych za szkodliwe, niewłaściwe, nielegalne lub niemoralne, w tym:
a) przesyłania wiadomości zawierających wyrażenia, treści, załączniki lub odnośniki do stron, powszechnie uznane za obraźliwe, wulgarne, niezgodne z dobrymi obyczajami, mające niepożądane działanie lub negatywny wpływ na funkcjonalność forum lub całości systemu komputerowego po stronie użytkownika forum.
b) wyrażania i przekazywania na forum prywatnych niecenzuralnych opinii pod adresem innych osób,
c) rozpowszechniania prywatnej korespondencji w kącikach bez zezwolenia jej autora,
d) publikowania wiadomości pozbawionych treści merytorycznych, mających wyłącznie cel prowokacyjny, obraźliwy, obliczonych na wywołanie kłótni i wzajemnej wrogości wśród uczestników forum
e) Zabronione jest wykorzystywanie danych o użytkownikach forum (także wykorzystywanie funkcjonalności samego forum) do wysyłania jakichkolwiek treści noszących znamiona korespondencji niechcianej lub wymienionej w niniejszym regulaminie jako szkodliwa (niemoralna, obraźliwa itd), dotyczy to wszystkich części składowych wiadomości (np. również zawartość sygnatury/avatara itp.) użytkownika.
Naruszenie warunków zawartych w pkt. 10 może spowodować natychmiastowe usunięcie przesłanej wiadomości przez administratora lub moderatora danego kącika tematycznego. Dopuszcza się także skasowanie konta użytkownika, który był nadawcą tej wiadomości. "
Dodane pon 23 sty 2012 20:33:05 CET :
asiara73 napisał/a:poszukaj w necie to znajdziesz odpowiedz 
Myślę, że o_O chodzi nie o spożywanie, lecz o legalne i oficjalne nabywanie (kupowanie) w punktach handlowo-usługowych.