1

Odp: Proszę o informacje o moich przodkach.

Witam,jeśli piszę nie tu gdzie trzeba to przepraszam.Szukam informacji o swoich prapradziadkach, Józef Gołąbek i Apolonia Barbara Pipka.Jeśli chodzi o Apolonię to urodziła się w 1852 r. w Przodkowie.Natomiast Józef Gołąbek to dla mnie zagadka ponieważ dużo jest osób które się tak nazywają.Ślub wzięli w 1878 również w Przodkowie.W roku 1880 r. urodził im się syn w Sianowie,który  po 2 miesiącach zmarł.Następne dzieci chrzest otrzymywały w Przodkowie.Mieszkali w Barwiku.Prawdopodobnie ostatnim dzieckiem był mój pradziadek Wiktor Gołąbek ur.1901 r.Z góry serdecznie dziękuję za jakieś informacje.Pozdrawiam.

2

Idź do księdza w Przodkowie, skoro tam brali ślub to w księgach parafialnych powinna być informacją skąd pochodził Józef Gołąbek.

3

Byłam, tam niestety nie ma żadnej adnotacji.

4

Witaj!
Ślub 14.11.1878
Joseph Gołąbek z Pomieczynskiej Huty jego rodzice to Johann Golombek , Julianna Nas.....  w dniu slubu miał 25 lat
Apolonia Pipka z Brzezin rodzice: Joseph i Anna Stephanowski w dniu ślubu 19 lat

5

Johann Gollombek lat 27  Julianna Nastaly lat 19 oo 24.02.1851 w Staniszewie par Sianowo

6

Noe i jego dzieci to nasi przodkowie , ocaleli z Potopu smile

7

Kolonia i te strony to wioski poniemieckie  , tam tez widniało nazwisko Gołąbek .

8

mieli jeszcze córkę Helenę, ur 1882, zm. w latach 60.