1

Odp: Dziury w drogach

Witam o tej sprawie, ponieważ jestem zdania że redakcja powinna tym się zająć. Pewnie wszyscy kierowcy zauważyli jak wygląda stan naszych dróg po zimie. Jestem z Somonina i jadąc dzisiaj spokojnie spod sklepu wpadłem w dziurę, oczywiście uszkodziłem sobie opone i felge, lecz nasza gmina nic z tym nie robi, bo po co ? Nasze podatki idą na marne. W kartuzach nic lepiej trzeba jechać slalomem żeby nie wpaść w dziure, a często zdarza się tak, że gdy omijamy jedną wpadamy w drugą. Proszę redakcje o to by stworzyła taki temat i forumowiczów o wypowiedź co o tym sądzą. Pozdrawiam

2

Do póżnej wiosny nic z tym nie zrobią,jak chcesz zobaczyć poligon , udaj się w podróż trasą Sierakowice=Lębork tam dopiero jest pentagon, zostaw tylko auto w domu i przesiądz się do czołgu

Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradzę

3

bobik napisał/a:

zostaw tylko auto w domu i przesiądz się do czołgu

lub może zmiana samolot
hehehe
big_smile:D
big_smile:D

4

Jeśli chodzi o czołg to na pewno gdzieś  w naszej kochanej Polsce jest taka dziura, że cały czołg by wpadł wink,  albo gąsienice by zgubił ;pp

5

Całkiem niedawno,oglądałem reportaż jak kierowca próbował dostać odszkodowanie od własciciela drogi, za urwane zawieszenie ,w podobnej do twojej sytuacji,  oczywiscie zachował wszelkie procedury z tym związane ,tz. byli świadkowie, była policja,były zdięcia ,no i opis uszkodzeń w samochodzie, biedaczysko latał jak żyd po pustym sklepie od Annasza do Kajfasza w końcu stwierdzono że winę za tą dziurę ponoszą BOBRY:):) i do nich własnie ma isć z pismem o wypłatę za poniesione szkody::D:D:D:D:D:D:D Takie rzeczy tylko w Polsce, parę lat temu urzędnicy pana Majchrowskiego z Krakowa wpadli na wspaniały pomysł ,aby z braku pieniędzy na łatanie dziur w jezdni ,poprostu wystawić je na licytację big_smile:D:D kto da więcej może sobie obok załatanej dziury napisać  swoje nazwisko bądz też nazwę firmy smile:):) zawsze powtarzam że gdzie kończy się normalnośc, tam zaczyna się Polska właśnie

6

Zawsze można zrobić jak w Elblągu big_smile

http://img825.imageshack.us/img825/875/elblag.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kłopoty są sitem, przez które przesiewamy naszych znajomych. Ci, którzy są za duzi, żeby przejść przez to sito, są naszymi przyjaciółmi. Arlene Francis

7

Kto jeszcze nie jechał przez Pępowo to też tam radzę uważać...

8

Ewelinchen666 napisał/a:

Zawsze można zrobić jak w Elblągu big_smile

http://img825.imageshack.us/img825/875/elblag.jpg

Uploaded with ImageShack.us

chmmmmm, jak się na tym czymś położy bezdomny,to niezły policjant z tego wyjdzie:):):):):):):):)

9

Tak się łata dziury

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UL_kipu21RM

https://www.youtube.com/watch?v=mxIqyG_IJ2I

10

Na odcinku Kartuzy - Klukowa Huta slalom nic nie daje, bo dziury są tka gęsto usiane, że nie ma fizycznej możliwości, żeby je ominąć. Jazda 50km/h i okresowe wymiany końcówek, łączników, tulei i innych sworzni. Uszkodzone opony też są na tej trasie codziennością, a to droga wojewódzka... wstyd.

11

Dzisiaj zaczęli "łatanie" lol:lol::lol:

herbata z pigwy je najlepsza lol lol ino 900ml i oczyszcza nawet z rozumu lol
"Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy wchodzicie.."

12

Gdzie?

13

jak jechałam z Kartuz to przed Kosami<nie wiem czy to sie tak nazywa> szli i łatali ;D lol:lol::lol:

14

jo wczoraj coś tam, klepali jakiś asfalt.

15

a widziałeś jakie sprytne urządzonko do klepania? już nie zwykła szufla ale taka specjalna lol:lol::lol:

16

Witam też uważam że stan dróg w naszej gminie powinien być tematem priorytetowym, ponieważ są one po prostu w opłakanym stanie. Dojeżdżając do pracy codziennie muszę przejeżdżać przez Będargowo stan drogi między Kolonią a Będargowem po każdej zimie czy większej ulewie woła o pomstę do nieba. Z wytęsknieniem czekam aż nasze kochane władze w końcu zajmą się remontem, jakimś porządnym utwardzeniem nawierzchni, bo dość mam już ciągłego remontu zawieszenia w samochodzie. Ogólnie rzecz biorąc to stan dróg w powiecie kartuskim jest bardzo zły patrząc na sąsiednie powiaty.

17

Cześć wszystkim. W sumie nie wiem czy kiedykolwiek już się nad takimi rzeczami zastanawialiście, ale dla mnie sam zakupów znaków drogowych jest oczywiście czymś bardzo ważnym. Jak udało mi się ustalić to na pewno w sklepie https://znakidrogowe24.pl/ znajdziemy wszystkie znaki drogowe jakie są nam potrzebne.