Temat: Brak ważnego przeglądu
Witam.Mam pytanie,jaka jest kara za nie posiadanie ważnego przeglądu samochodowego?
Kaszubskie Forum - www.kafo.pl
Forum dyskusyjne umożliwiające wymianę myśli, informacji i opinii na tematy związane z Kaszubami oraz z ich mieszkańcami.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Kaszubskie Forum - www.kafo.pl → Motoryzacja → Brak ważnego przeglądu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.Mam pytanie,jaka jest kara za nie posiadanie ważnego przeglądu samochodowego?
Pytasz, bo chcesz jezdzic bez przegladu, czy masz juz mandat za jego brak. Jesli to pierwsze, to zapytaj na Policji, a jesli to drugie to wiesz juz ile wynosi, wiec nie rozumiem po co takie pytanie.
Brak aktualnego badania technicznego samochodu, nie jest tak groźne jak brak aktualnego ubezpieczenia OC-tutaj odrazu "dostajesz" Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny podczas kontroli przez policję a to jest kara w grubych tysiącach. Za brak badania technicznego otrzymujesz mandat, 100 czy 200zł? (ktoś wie?), oraz zatrzymują najczęściej dowód rejestracyjny. To Tyle w tej kwestii. Jeśli nie masz aktualnego badania, Twój agent ubezpieczeniowy może też stwarzać problemy przy zawieraniu polisy AC, no i jeśli będziesz miał kolizję nawet nie ze swojej winy, przy braku aktualnego badania zakład ubezpieczeń nie wypłaci Ci odszkodowania ani z OC ani z AC.
Pytania zazwyczaj zadajemy po to aby zgłębić swoją wiedzę, nie widzę sensu w odpowiedziach typu, a po co pytasz, lub ktoś nie rozumie pytania, jak nie rozumie niech nie odpowiada, gdy nie ma chęci udzielić choćby fragmentarycznej odpowiedzi, która pytającego przybliży do jego "problemu".
Za brak badań masz zatrzymany za pokwitowaniem dowód rejestracyjny, jeżeli stan pojazdu jest podpowiedzią, dlaczego tego przeglądu nie masz, to możesz dostać mandat do 500 zł + laweta, jeżeli pojazd zagraża środowisku lub też bezpieczeństwu.
Bez przeglądu są same problemy, a przecież przegląd niedrogi jest, dlatego nie wiem po co to pytanie. Nie ma co oszczędzać.
Wydaje mi się, że możesz dostać mandat za jazdę z nieważnym przeglądem, dodatkowo słyszałam, że policja może zabrać Ci dowód rejestracyjny od auta. Ale na ten temat dokładniej poczytaj na tej stronie [moderowane]
Ja dostałem mandat za brak przeglądu...
Nie wiem dokładnie ile kary możesz dostać ale możesz zerknąć sobie tutaj: [moderowane] można tu sporo się dowiedzieć, myślę że jak poszukasz to znajdziesz też informacje na interesujący Cię temat, co najważniejsze jest to naprawdę rzetelne źródło informacji więc bardzo polecam.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kaszubskie Forum - www.kafo.pl → Motoryzacja → Brak ważnego przeglądu
© 2014 PortaleRegionalne.info, powered by PunBB