26

Odp: Kredyt gotówkowy

A nie lepiej wypróbować np kartę kredytową? Taki Raiffeisen Polbank oferuję teraz wygodną Visę, jest tam jakiś program lojalnościowy, fajne bonusy (chyba)

27

kredytygotowkoweinfo napisał/a:

Po ostatnich zmianach i wpięciu firm pożyczkowych do BIK (a przynajmniej jakiejś próbie) praktycznie wszędzie sprawdzany jest BIK i negatywne wpisy w BIG - o czym bardzo rzadko się mówi. Inne jest podejście do wyniku, który się w BIK wykorzystuje wink Najważniejsze to patrzeć na całkowite koszty.

Masz rację, co raz więcej firm pożyczkowych weryfikuje dane również za pośrednictwem baz BIK, więc osoby którym odmówiono udzielenia kredytu właśnie z powodu negatywnego BIK już nie mają tak łatwej drogi do uzyskania pożyczki jak jeszcze przed laty. Oczywiście nadal są jeszcze firmy które przymykają oko jeśli zadłużenie w BIK nie jest zbyt duże i bardziej kierują się zadłużeniami w rejestrach dłużników.

28

Dzisiejsze pożyczki pozabankowe czyli właśnie miedzy innymi chwilówki to jest usługa dla osób bez wpisów w bazach dłuzników i BIk i tak te firmy weryfikują bo choćby przez BIG maja możliwość uzyskania informacji czy dana osoba nie ma zaległości według banków.
Wiadomo ze informacje w Biku nie sa az tak istotne jak w przypadku kredytu w banku najczesciej jeżeli spóźnimy się raz dwa razy ze spłata raty kredytu nie będzie to wpływało na decyzje w pożyczkach pozabankowych w banku może bardzo negatywnie wpłynąć na każda decyzje nawet na 5 lat.
To ze chwilówki i pożyczki na raty pozabankowe mają takie powodzenie jest spowodowane zaostrzona polityka banków bo kto z zdrowym rozsądkiem wybierze droższa usługę jak moze o wile taniej pożyczyć w banku. Już nie mówię o szybkości uzyskania takich pożyczek bo tym tez wygrywają z bankami.
Ale jak już musimy a mamy zdolność kredytowa to już lepiej wybrac bank !! nawet się postarać spełnić wymogi zaświadczeń  i poczekać za gotówka trochę dłużnej ale potem sami będziemy bardziej zadowoleni .

29

Według mnie BGŻ BNP Paribas ma całkiem dobre warunki jeśli chodzi o udzielenie kredytu.

30

Niestety ale nie każdy otrzyma pożyczkę w banku bywa że nie mają zdolności kredytowej. Ja już nie jeden bank odwiedziłam o staneło na tym że jednak zdecydowałam się na pożyczkę  pozabankową gdzie po rozpatrzeniu wniosku otrzymałam pozytywną weryfikację. A pieniądze na kącie już miałam po 15 min. Raty mam tak ułożone że nie odczuwam nawet że mój domowy budżet jest obciążony.

31

A jakie jest realne RRSO w przypadku chwilówek?

32

sonik napisał/a:

A jakie jest realne RRSO w przypadku chwilówek?

Pamiętaj, że RRSO nie może przekraczać limitów z ustawy antylichwiarskiej. Tutaj masz dyskusję [moderowane] w której fajnie zostało o wyjaśnione.

33

Raiffeisen udziela bezprocentowej pożyczki. Żeby nie było, że taki cacy to żąda za 2,99% prowizji, ale i tak się opłaca. Co prawda kwota do 4 tysięcy, ale mnie taka właśnie była potrzebna, więc jest super.

34

Widziałam, ze ktoś już wspomniał o Kredyt123 i podtrzymuję tą opinię. Sama jakiś czas temu interesowałam się kredytem, niestety bank odmówił mi udzielenia kredytu. Szukałam innych rozwiązań i trafiłam na kredyt123. Po pierwsze - minimum formalności, po drugie - niskie oprocentowanie, a po trzecie - dobry kontakt z przedstawicielem firmy, który zawsze służył pomocą.

35

Jeżeli chodzi o kredyt to chyba bardziej było by odpowiednie jakieś forum finansowe niż to

36

Sa w ogóle banki i firmy pożyczkowe, które dają pożyczki za 0% ? Ja się nie spotkałem szczerze mówiąc. Brałem niedawno pożyczkę na 2% i dla mnie to i tak dobra oferta. Wcześniej kupiłem sobie poradnik [moderowane] bo wiedziałem, że mam negatywny status w BIK i musiałem go wyczyścić. Udało mi się i kredyt na 2% to spoko oferta. Najgorsze są te chwilówki 20-30% nawet oprocentowanie jest. Trzeba uważać i być czujnym żeby później nie żałować, że wzieliśmy kredyt na wysoki procent. Ja mam gwarancje nie zmienności procentowej w banku, no chyba, że zapomne o spłacie to wtedy odsetki mi naliczą.

37

Spróbuj na Albert Kredyty, masz tam na bieżąco aktualizowane oferty zarówno kredytów bankowych jak i pozabankowych.

38

Z własnego doświadczenia polecam [moderowane] do osób ze złą historią kredytową, w ten o to sposób można dostać bez problemu pieniążki i spełnić swoje marzenia tak jak ja majówkę spędziłam w Tajlandii w malowniczym miejscu z dala od miejskiego zgiełku smile

39

Jak nasza historia jest dość dobra to praktycznie każdy bank udzieli nam bez większego problemu kredytu gotówkowego. Firmy chwilówkowe są dla ludzi zadłużonych lub takich którzy potrzebują gotówki "na już" i zamierzają szybko ją oddać.

Kredyt gotówkowy z poręczycielem-https://salvusmoney.pl/ jest właśnie dla ciebie! smile

40

grzegorczykwiki90 napisał/a:

Jak nasza historia jest dość dobra to praktycznie każdy bank udzieli nam bez większego problemu kredytu gotówkowego. Firmy chwilówkowe są dla ludzi zadłużonych lub takich którzy potrzebują gotówki "na już" i zamierzają szybko ją oddać.

Firmy chwilówkowe zadłużają ludzi jeszcze bardziej i nie wiem czy komuś się w ogóle udaję wyjść z takich rzeczy. Jak dla mnie powinny zakazać tego typu rzeczy, bo puszczają tylko ludzi z torbami. Osoby, które są uzależnione od zadłużania powinny iść na terapię a nie pożyczać jeszcze więcej pieniędzy.

41

Jeśli chodzi o kwestie kredytowe, powinieneś zaopatrzyć się na początku w wiedzę, o kosztach i wszystkich wymaganych dokumentach. Najlepiej sprawdzić wszystko w Internecie. Dzięki porównywarce, dostępnej na stronie [moderowane] możesz zyskać naprawdę pozytywne rezultaty, a także wybór najodpowiedniejszego kredytu.

42

A jak szukacie małej pożyczki, która nie byłaby w banku to fajną ofertę ma firma Provema. Pożyczają do 1500 złotych, wniosek łatwo można wypełnić na ich stronie, umowa jest jasna, nie ma ukrytych kosztów. To bardzo dobra firma, z której usług korzysta wiele osób.

43

Nie polecam brać kredytu aby spłacić pożyczkę. Już lepiej zacisnąć pasa i zacząć powoli odkładać, ewentualnie liczyć na jakiś cud, że wygramy w loterii big_smile

44

Fajne chwilówki na świetnych warunkach oferuje Provema. Wszystko można załatwić bardzo szybko online. Pieniądze na koncie w ekspresowym tempie.

45

Teraz bardzo dużo ofert można znaleźć, ale trzeba umieć szukać... Ja tam przykładowo znalazłam darmowe chwilówki bez bik dopiero dzięki stronie kokos.pl i teraz tylko zostało mi zdecydować się na którąś z tych propozycji...  Fajnie ogólnie, że są takie porównywaki.

46

Chwilówki to jednak nadal chwilówki. Oprocentowanie w nich jest bardzo wysokie, poza tym opłata to nie tylko oprocentowanie. Dochodzi tutaj bardzo wiele opłat dodatkowych, które są często napisane niewielkim druczkiem w umowie. I o których ludzie potem nie wiedzą... Jak opłata przygotowawcza, obowiązkowa prowizja, ubezpieczenie. Poza tym dochodzą ogromne opłąty dodatkowe w przypadku opóźnienia się ze spłatą. Banki są skłonne do pomocy kredytobiorcy, można u nich negocjować różne sposoby spłaty kredytu.W przypadklu chwilówek nie jest to jednak takie proste. Od siebie zdecydowanie nie polecam tego rozwiązania.

Jeśłi potrzebne są Wam pieniądze polecam raczej zerknąć sobie na kredyt gotówkowy w Velo bank. Oprocentowanie jest tam zdecydowanie niższe niż w przypadku pożyczek w firmach chwilówkowych.

Jak również można liczyć na przejrzyste zasady udzielenia kredytu.