1

Temat: Meble do stylowych wnętrz

Jak się rozejrzeć po stacjonarnych sklepach, to można w nich znaleźć dziesiątki pierdostułek, które raczej są kiczowate niz stylowe. A wyposażeni tradycyjnych wnętrz to już całkiem nie lada problem. W jaki sposób to najlepiej ogarnąć?

2

Odp: Meble do stylowych wnętrz

W sklepach stacjonarnych faktycznie ciężko jest coś znaleźć. Musisz jednak wiedzieć,ze dostępne sa takie tanie rzeczy bo jest na nie zapotrzebowanie. Sam jednak mam zdanie takie same jak Ty. Wolę kupić coś rzadziej ale za to porządnej jakości. Proponuję zajrzeć sobie sklepu.

Jakiś czas temu zamówiliśmy tam kilka dekoracji do mieszkania. Dobrze zapakowane, więc podczas transportu kurierskiego nic złego nie powinno się z tym dziać. Cenowo też wydaje mi się, ze jest okey. Wiesz... tego typu rzeczy nie należą do najtańszych.

3

Mimo wszystko wydaje mi się, że w BRW można spokojnie dostać dużo stylowych mebli. Mają rownież takie, które są przeciętnej jakości, ale zazwyczaj jest tak, że sklepy stacjonarne oferują kilka półek cenowych dla rożnych klientów. Wystarczy dobrze poszukać, a na pewno znajdzie się coś super smile zawsze mają coś w zanadrzu.

4

też często tam zaglądam i mam kilka mebli z tamtąd. Ostatnio jednak w Ikea widziała świetne meble i już zbieram na ich zakup.

5

Najładniejsze meble włoskie znajdziesz na stronie http://novelle.pl/
To jest firma z Dobrodzienia na opolszczyźnie, która od lat zajmuje się produkcją mebli stylowych i stylizowanych do wnętrz klasycznych. Importują także meble bezpośrednio z Włoch. Mają też mnóstwo dodatków dekoracyjnych. Oprócz strony internetowej i sprzedaży w stacjonarnm salonie meblowym mają też sklep internetowy oraz Outlet. Zwłaszcza w tym ostatnim można często kupić meble albo rzeczy jako ostatnie sztuki, wtedy są w okazyjnej cenie.

6

Jeżeli wnętrze jest prawdziwie stylowe to najlepiej jest zamówić meble na wymiar wg. indywidualnego zamówienia.
Warto używać do tego drewna litego a nie jakiejś płyty wiórowej, która jest oklejona czy coś.

7

Ja zakochałam się w niezwykle stylowym wzornictwie mebli kalwaryjskich smile Polecam smile

8

Moi rodzice jeszcze mają takie meble kalwaryjskie w salonie.W przyszłym roku mają robić remont to mogę Ci do nich dać cynk jeśli będziesz chciała odkupić big_smile Na pewno zdecydują się sprzedać. Prawdziwe, w jasnym kolorze. Lakierowane. Oraz z.... drewna. NIe to co dzisiejsze meble z tandetnej sklejki big_smile

Sam jestem już na szczęście po remoncie. Równiez mam w miarę tradycyjne mieszkanie chociaż bez przesady.Na pewno nie wygląda jak z muzeum. Zastanawiam się nad dekoracja na oknie. Ogólnie firany to srednio mi sie podobają.Ale biorę pod uwagę takie panele: z firaneo.net
Jak się na to zapatrujecie? Mogą byc czy jednak montować firanki?

9 (edytowany przez stefan 2017-02-24 16:18:38)

ja z kolei mam bardzo ciekawe meble dębowe z tej firmy xxxxxxxxxxxxx
Ciekawy i niebanalny styl rustykalny, ale także proste meble z drewna dębowego.
Znajoma zamówiła od nich fajny stół i krzesła oraz komodę w stylu skandynawskim. Ja jestem zwolennikiem rustykalnych i sielskich klimatów, więc mam meble z ich podstawowej oferty.
Polecam jak lubicie drewno

10

Trzeba po prostu znaleźć dobry sklep wink Ja bardzo lubię Homlando- mają tam meble i akcesoria bardzo nietuzinkowe, oryginalne, inne niż te, które można dostać w sklepach stacjonarnych, tak zwanych "sieciówkach" smile

11

Ja lubię styl nowoczesny, więc mogę polecić coś w tym stylu. Nowoczesne worki sako, fotele relaksacyjne i pufy znajdziecie w sklepie internetowym  [moderowane] Warto tam zajrzeć, gdy szuka się czegoś oryginalnego.

12

Hm, chyba warto szukać na branżowych blogach, tam można znaleźć prawdziwe perełki smile

13

Jaska jasne blogi wnętrzarskie to najlepsze źródło remontowych inspiracji. Zawsze są na bieżąco z trendami

14

Zgadzam się. Ekipa z Abrys też ma: [moderowane]

15

A co myślicie przykładowo o firmie Pinio??? Bo jak już piszemy o meblach, to też i o nich warto wspomnieć.  Właśnie urządzam pokój dzieciom i szukam wyposażenie do nich. Zastanawiam się czy właśnie nie dokonać zakupu w tym sklepie, ponieważ ich oferta wydaje się sensowna i korzystna.

16

Co by nie mówić to oczywiście meble są ważne w naszych wnętrzach, ale ja również staram się właściwie dobrać rolety na moje okna. Zresztą nawet niedawno czytałem na stronie https://familyrollo.pl/blog/jakie-rolet … wych-scian jak w ogóle wybrać właściwe rolety jeśli posiadany kremowe ściany w mieszkaniu.

17

Ja szukałam siedzisk modułowych, aż natrafiłam na firmę Bryłaplus (mieli w swoim asortymencie profim wall in ) i teraz w sumie wszystkie meble zamawiam od nich smile

18

Jeszcze nie mogłabym wam coś doradzić, to myślę że bardzo ciekawe propozycje w zakresie mebli można znaleźć również na stronie https://vikk-meble.pl/szafy-przesuwne/  Jeżeli wcześniej o tym miejscu nie słyszeliście, to koniecznie sobie tam zerknijcie. Ofertę mają naprawdę bardzo rozbudowaną.  Mnie osobiście wpadły tam w oko szafy przesuwne i chyba zdecyduje się na ich zamówienie.

19

Tutaj http://www.rababer.pl/jaki-przewijak-dl … ka-wybrac/  macie też artykuł, co do wyposażenia pokoju dziecka, może was zainteresuje i zainspiruje. Jak chodzi o mnie, to często korzystam z takich poradników i w ten sposób dużo łatwiej jest mi znaleźć ciekawe rozwiązania dla siebie.