1

Temat: Marketing. Jak dobrze Kupić i jak dobrze Sprzedać ?

Jak szybko i zgodnie z prawem zarobić na dom nie posiadając kapitału ?
Będę tutaj pisał o Marketingu, o wielu jego twarzach, tak tak, wielu twarzach bo marketing to temat ocean a może i więcej? Któż go poznał dogłębnie?

Nawiasem mówiąc, dzisiaj już rozpocząłem pisanie i napisałem niezły kawałek, ale coś się stało na S24 i to co napisałem odeszło do pisarskiego Szeolu a może raczej do Gehenny notek, notatek i wszystkiego co literaci i pisarze spłodzili a gdzieś zaginęło na przestrzeni czasu, w każdym bądź razie - z Szeolu Tekstów to co napisałem, by powróciło.

A nie wróciło nic, tak jak i nie wrócą do ciebie pieniądze źle wydane, źle zainwestowane i wszystkie, które wydobyły się z naszej kieszeni wbrew prawom, zasadom i regułom Marketingu a w raz z nimi, czyli ze stratą, pojawią się wszelkie koszty z tym związane, od tzw. Koszów Alternatywnych po np porzucenie nas przez żonę, za to dostaniemy dozgonną miłość komorniczą , także do naszego adresu, każdego adresu, z numerem telefonu włącznie. O naszym majątku, jeśli jeszcze będzie cokolwiek w naszym posiadaniu nawet nie wspominając, z pewnością komornik pokocha go miłością czystą i namiętną.

Wszystkie owe atrakcje czekają na nas jeśli nie tylko nie poznamy zasad, reguł i co tam jeszcze, Marketingu, ale także... O ile ich nie będziemy stosować w życiu naszym powszednim, stale i regularnie, podchodząc do spraw kupna i sprzedaży niczym Lewandowski do piłki przy wykonaniu rzutu karnego.

Nie wiem czy wiesz, może i wiesz, ale czy zdajesz sobie z tego sprawę, że teraz, tak właśnie teraz a co ciekawsze wręcz w każdej chwili, tysiące tęgich umysłów głowią się jak wyciągnąć od ciebie pieniądze, jak spowodować, wymusić wręcz, byś gdzieś zajrzał, gdzieś wszedł, gdzieś kliknął, gdzieś powiedział tak i byś gdzieś załadował jak najwiecej do koszyka a potem zatwierdził płatność i to nie jest koniec, masz się nie rozmyśleć, masz 14 dni na zwrot ? - więc nigdy nie wiadomo co ci przyjdzie do głowy, i masz wrócić, masz być także mimowolnym napędzaczem kolejnych klientów, jako zadowolony klient i masz powracać do nas po nowe zakupy, albo do zaprzyjaźnionych firm od którrych za ciebie dostaniemy prowizję. Napisałem teraz od strony kupującego, ale przeciez każdy jest kupującym, każdy jest konsumentem a z drugiej strony lady wyglada to niemal identycznie, tyle, że to on jest myśliwym a nie kupujący i to on zastawia marketingowe sidła i wnyki a nie klient, chociaż są i tutaj wyjątki.

Tysiące głów, freelancerów, firm wyspecjalizowanych i zwykłych, szefowie milionów firm i ich pracownicy, firmy reklamowe a w nich armie ludzi, od grafików po copywriterów, i tysiąc innych stale myśli nad tobą i nad sobą wzajemnie, jak ci coś sprzedać, zaoferować, zainteresować, zapisać itd.

Ocean ludzi, sposobów, towarów, usług, możliwości i przeróżnych tricków i czego tam jeszcze a to wszystko żyje, zmienia położenie, układy i konstelacje i tak razy tysiące a i to nie oddaje obrazu Tygla Marketingu i tego co się w nim gotuje, w każdej sekundzie każdej godziny, bez ustanku i bez dnia wolnego. Nawet jak biura są zamknięte a Myśliciel siedzi na przyjęciu u cioci to i tak, nawet u cioci na imieninach, najczęściej myśli o tobie, jak coś ci sprzedać, albo do sprzedaży czegoś - tobie, doprowadzić. Tak tak, polują na każdego z nas, ale ty odczytaj: Polują na ciebie. Korci by napisać, że polują nie na ciebie, ale na twoje pieniądze, ale tak naprawdę to polują na ciebie, ty jesteś nie tylko dysponentem pieniędzy, ale jesteś także podatny na marketing, ty przejawiasz emocje i to ty znasz znaczenie takich słów jak chciwość, pożądanie, dowrtościowanie itp. Pieniądz sam w sobie nie posiada emocji i sam nie zadecyduje za siebie, by zmienić swojego właściciela na innego...Polowanie odbywa się na ciebie, pieniądze są nagrodą za upolowanie twojej osoby czyli nakłonienie człowieka do podjęcia decyzji takich jakich sobie życzymy my - sprzedawcy. Czasami klient poluje na sprzedawcę, by taniej kupić czy też, by coś uzyskać innego  i to także jest piękne, jeśli kupujący zna się na Rzeczy.

Ludzie od Marketingu nie mają lekko, klient jest już zaszczepiony, zna liczne sztuczki sprzedawców i nie działają na niego byle promocje, potrzeba czegoś wiecej, by odnieść sukces, sukces który zawsze jest wymierny a wykłada się w słupkach sprzedaży.

Marketing to słowo, które określa wszystko co dotyczy sprzedaży, wszystko, po najdalszą jej otoczkę, z psychologią i socjologią włącznie.

Jak sprawić by oczarować klienta, wygrać z konkurencją i osiagnąć jak najlepsze efekty w sprzedaży?

Jak kupować, by mniej zapłacić, otrzymać dobry towar i być mile widzianym klientem?

Tego się dowiesz ode mnie. Za darmo? Nad tym jeszcze się zastanowię czy powiem ci wszystko za darmo. Na pewno tyle wiedzy, ile otrzymasz za free, warte jest fortunę a kto wie czy i nie więcej.

Follow Me.
Niebawem Temat nr. 1
salamon.salon24.pl

Myślisz, że posiadasz WAŻNY / KONIECZNY do Zbawienia!/ Chrzest? =  https://www.salon24.pl/u/salamon/851196 … -w-mediach

2

Odp: Marketing. Jak dobrze Kupić i jak dobrze Sprzedać ?

Witam jak masz klientów to nie ma problemu

3

Wpierw trzeba znaleźć tych klientów...  Raczej potencjalnych klientów i z nich zrobić naszych klientów. Następnie sprawić by sięgali po portfel, by nie odeszli do konkurencji a raczej by przyprowadzili znajomych do nas na zakupy czy po usługę a w swoich rozmowach wydawali o nas dobrą opinię i nas polecali...  Także np na tym tym forum.

Myślisz, że posiadasz WAŻNY / KONIECZNY do Zbawienia!/ Chrzest? =  https://www.salon24.pl/u/salamon/851196 … -w-mediach

4

Trzeba się trochę wysilić, żeby zdobyć klientów. Najlepiej najpierw ułożyć sobie plan działania na kilka miesięcy. Warto też trochę poczytać na ten temat. Ja bazuję na książkach i publikacjach, to jest podstawa jak chce się odnieść sukces.

5

Tak... Masz rację Halina... Wiedza i Doświadczenie.... TO jest TO !

Droga do Wiedzy i Doświadczenia:

Sklep Internetowy - Warto Założyć ?     /  Plus Prezent dla Pań ! Moje Foto :-)  /

" Z zarabianiem w internecie jest podobnie jak było z poszukiwaczami złota.
- Na złocie najwięcej zarabiali ci, którzy zaopatrywali poszukiwaczy złota. "
D.S.v.D
Powyższe zamieściłem w Notce, na tym blogu, 14. Września 2016 roku.  - / Na Blogu, do którego załączam poniżej link /

Już jako małe dziecko zastanawiałem się dlaczego panie wróżące z ręki, albo z kart, nie są najbogatszymi ludźmi na świecie, później to samo pytanie zadawałem sobie, gdy słyszałem wywody ekonomistów w gierkowskiej a później już w tzw wolnej telewizji... Z czasem zainteresowali mnie maklerzy i wszelkiej maści inwestorzy działający na zlecenie, nie mogłem pojąć czemu pracują za jakieś śmieszne prowizje skoro mają w głowach tą wielką wiedzę,te wszystkie mechanizmy, które są wrotami do bajecznych wzrostów, bomów i niczym najlepsi sztukmistrze mogą sprawiać, że czarne strzałki na giełdowych tablicach będą wspinać się do nieba niczym Mig 21.

Dzisiaj z kolei nadziwić się nie mogę, gdy czytam tu i tam, Złote Rady jak zostać bogaczem dzięki cudownemu wynalazkowi jakim jest internet, jak znaleźć miłość , szczęście rodzinne i jak sprawić, by nasz biznes sponiewierał konkurencję pchając do naszych kieszeni ogromną masę pieniędzy, oczywiście via bank a jakże - internetowy, albo z możliwością obsługi internetowej, bo jakże by inaczej.

Świat zaroił się od Copywriterów, Trenerów, niektórym trener ciężko przechodzi więc napiszmy i  Coach, COACHING ! Super słowo :-), Webinary... i przysłowiowy milion innych a jakże mądrych słów, niemal wszystkie z języka angielskiego oczywiście, jak by nie było, z ojczyzny posiadającej Dwóch Ojców, tak tak, Bogatego i Biednego jak nie trudno się domyślić :-)

Inwestuj! Koniecznie inwestuj ! Twórz dochód pasywny! Inaczej jesteś, albo pozostaniesz nikim! - , zwykłym pracownikiem co najwyżej...

Setki firm każdego dnia zachęcają: Załóż sklep! Internet jest przyszłością handlu! U nas najlepszy hosting w najniższej cenie! itd.

Spotkałem dwa dni temu pewien post, ktoś zapytał na pewnym kobiecym forum:

" Posiada ktoś sklep internetowy? Jak wam idzie " ?

Ludzie napisali tam nawet sporo odpowiedzi, w większości nic nie wnoszących, ale jedna osoba napisała coś ciekawego, a brzmiało to mniej więcej tak:

" Założyłem dwa lata temu sklep internetowy, prawda jest taka, że zarabiają wszyscy, którzy cię obsługują tylko nie ty...  ... i na końcu: Dzisiaj mam 150.000 zł długów i na długo jestem wyleczony z handlu w internecie... Gdybym miał wtedy swoją dzisiejszą wiedzę..."

Jeśli myślisz o interesach w internecie powinieneś nauczyć się powyższego na pamięć i powtarzać to sobie minimum trzy razy dziennie. /!!!/

Nie wiem jak wbić TO Ci do głowy, bo doświadczenie jest baaardzooo trudno przekazywalne i na 99.9 procent nie docenisz właściwie tej oraz innych rad... Niestety.

Zwróć uwagę na to, że poległy w czy też na e-Biznes-froncie delikwent wspomina końcu swojego postu: " Gdybym miał wtedy, gdy zaczynałem, tę wiedzę którą mam dzisiaj..."

- TO jest jedyny sposób na "Cofnięcie Czasu ":  DZISIAJ TAK POSTĘPOWAĆ, jak byśmy mieli wiedzę i doświadczenie z naszej przyszłości... Jak to zrobić? Trzeba Skorzystać z doświadczenia kogoś innego, ale by tego dokonać, należy spełnić dwa warunki:

A.  Znaleźć kogoś kto ma takie doświadczenie i taką cenną wiedzę.

B.  Przyjąć / oczywiście analizując " materiał "na bieżąco i adaptując do swojej sytuacji / cudzą wiedzę i doświadczenie, napisałem na początku tego punktu " Przyjąć " , tak tak, PRZYJĄĆ, ale to też jest pewnego rodzaju sztuką i to dużą sztuką, którą omówię w innym miejscu.

No dobrze, spyta ktoś, ale gdzie znaleźć taką osobę i jak z niej wydobyć wiedzę?

Ode mnie, po to zaczynam pisać, a że część spraw napiszę - opiszę za darmo - to będziesz wiedział, przynajmniej jest taka szansa, że pojmiesz wagę Spraw, czy warto będzie zapłacić za pozostałą moją wiedzę i doświadczenia jakie mi przekazano i jakie udało mi się zdobyć poświęcając wiele lat, ponosząc wielki trud i przeróżne koszty.

Oczywiście, w późniejszym terminie dokonam korekty i wygładzę całość tekstu, z pewnością też będzie to książka Żywa czyli taka, którą będę UBOGACAŁ - jakie fajne słowo pojawiło się w naszej powszechnej świadomości !:-) No, ale my przecież pragniemy innego ubogacenia...  Prawda ?

Więc- będę ją rozwijał, powiększał, rozbudowywał itd przez całe życie, po oddaniu czytelnikom książki w  podstawowej wersji oczywiście - taki mam zamiar, mam też zamiar na jej bazie, na ludziach a może z ludźmi, którzy wejdą w jej posiadanie rozwinąć pewne Większe Dzieło, ale cicho sza, by nie zdradzać patentów.

Książkowe Ekonomiczne Perypetuum Mobile :-)  Kopalnia Złota ? Oby, chcesz zostać wirtualnym górnikiem kopiącym całkiem realne pieniądze? To było pytanie retoryczne :-)

Powróćmy do pytania: Jak to jest z tym biznesem w Sieci? Warto otwierać sklep internetowy czy nie warto ?

Jak na dzisiaj, 3/4 nowo otwieranych biznesów w sieci...Upada...! Tak tak, na 9 śmiałków 6 polegnie na internetowym Polu, nie wiem czy nazwać je Polem Chwały... Coś mnie powstrzymuje, przy czym, powyższe nie oznacza, że trzech pozostałych z tej statystycznej dziewiątki, zostanie e-Krezusami, albo, że są wolni od widma plajty w dalszej przyszłości.

Jeśli chcesz wiedzieć, w biznesach z " Realu " statystyka jest niemal identyczna... Prawdziwa rzeź jak by nie patrzeć, jakie są jej przyczyny? Dwie są przyczyny:

A. Brak Wiedzy i Doświadczenia.

B. Konkurencja.

Czy to znaczy, że nie warto o tym w ogóle myśleć i trzeba uciekać jak najdalej od wirtualnego sklepu czy innego e-biznesu ?

Nie, oczywiście, że nie, trzeba "tylko" zrobić TO z głową a głowa w tym przypadku oznacza co ?

- Wiedzę i Doświadczenie, mając Wiedzę i Doświadczenie nie popełnisz błędów przez które będziesz sobie pluł w przysłowiową brodę, kto wie czy nie do końca swojego życia i nie byłbym taki pewny czy będzie w tym towarzyszyć Ci Twoja żona...

Chcesz posiąść moją Wiedzę i Doświadczenie zanim, być może, umoczysz np 150.000 zł a słowa długi i komornik będą ci towarzyszyć każdego dnia ? Wiem, że nie wiesz jaki posiadam potencjał w tym względzie, ale dla Dobra Sprawy przyjmij, że posiadam " Dużo " i odpowiedz sam sobie na postawione pytanie: Czy warto nabyć Wiedzę i Doświadczenie, które osiągnąłbym za np 20 lat działania w BIZNESIE REALNYM I W E-BIZNESIE ?, albo... Którego nigdy nie nabędę, bo... - z kilku względów, niekoniecznie musisz być głupszy ode mnie w pojmowaniu biznesowych spraw, ale to prawda, że wielu ludzi umrze i nie dowie się o wielu sprawach, albo przejdzie obok nich obojętnie, podobnie jak i ja nie poznam wszystkich rzeczy arkan jakie istnieją na świecie, do niektórych nawet nie chcę się zbliżać bo najzwyczajniej w świecie mnie nie interesują, albo... Nie mam do nich talentu czy tzw. Drygu. Nie każdy miał także przodków takich jak ja  a i ja nie mam takich przodków jakich posiadali czy nadal posiadają inni ludzie... Ponadto ja już mam za sobą lata spędzone w tej  "piaskownicy" a Ty dopiero do niej wchodzisz, albo kręcisz się w niej w kółko, niczym dziecko we mgle...

Jest jeszcze jedna ważna sprawa, wielu ludzi, serio, sądzi, że zasady, reguły itp. rzeczy nie mają znaczenia, sporo osób uważa, że np na zwykłym targu nie ma znaczenia, gdzie ustawisz stoisko, czy będziesz mówił czy nie, jak wystawisz towar itd. Uważają, że " Ludzie chodzą wszędzie " , " Jak ktoś potrzebuje to kupi " , " Jak masz sprzedać to i tak sprzedasz..." itp.  Serio, świat jest pełen takich osób, może i Ty uważasz, że " Nic nie ma znaczenia " i np wystarczy zakupić sklep internetowy, kupić towar w hurtowni i go wstawić do sklepu - i to wszystko ? Jeśli tak uważasz to idź oddaj pieniądze przeznaczone na e-sklep biednym, będziesz miał dobry uczynek w niebie, zaoszczędzisz czas i nerwy, serio, nawet nie zaczynaj, żadnego biznesu i nigdzie. Po prostu poszukaj pracy u kogoś.

Jeśli chcesz posiąść wiedzę i doświadczenie, trzymaj za mnie kciuki, by mi nie odeszła chęć na pisanie i zbieraj już pieniądze na zakup książki. Prawdopodobnie będzie to najlepsza inwestycja w Twoim życiu.

Dobrych Snów.

Za:  [moderowane]

6

Ja osobiście, po przebojach z prowadzeniem kampanii marketingowych na własną rękę mogę z czystym sumieniem polecić oddelegowanie tego typu zadań firmie zewnętrznej (mam bardzo dobre doświadczenia z agencją [moderowane]. Koszta z tym związane w odniesieniu do realnych korzyści są tego w 100% warte - jest to nie tylko oszczędność czasu, ale i po prostu lepszy efekt.

7

Ja też wolę profesjonalną firmę, która zajmie się takimi aspektami jak [moderowane]. To bardzo wygodne rozwiązanie dla firmy smile

8

Jak dobrze kupić i dobrze sprzedać? Najlepiej kupić tanio a sprzedać drogo:)

9

Andrzej441 napisał/a:

Jak dobrze kupić i dobrze sprzedać? Najlepiej kupić tanio a sprzedać drogo:)

Już popełniłeś błąd.
Należy przy sprzedaży zyskać zadowolonego klienta.
90% - 95% sprzedaży robią klienci powracający.

kaz

10

Teraz jest bardzo łatwo o dobry i dochodowy biznes.
W zasadzie lepiej niż w latach 90-tych.
Wtedy jedyną zaletą była mała konkurencja, ale rynek był bardzo płytki, społeczeństwo bardzo, bardzo ubogie.
Koszty maszyn, urządzeń, pojazdów były wówczas niebotyczne.
Teraz do uruchomienia biznesu wystarczy pomysł,  kapitał nie wiele znaczy.
Z cała pewnością kupno laptopa nie jest problemem, a to wystarczy do masy biznesów.
Jest bardzo bogata oferta wynajmu maszyn ,urządzeń, samochodów itd., nie potrzeba pracowników, wystarczy kliku kluczowych, resztę można wynająć.

Patrzenie na świat biznesu, że najwięcej zarabiają dostawcy, to kompletna bzdura, czym ich więcej tym lepiej dla ciebie, to oni muszą umieć trafić w Twoje potrzeby. Z całą pewnością rentowność małych firm jest dużo wyższa niż dużych.

Oni owszem mają dużą sprzedaż, ale koszty ogromne, to oni ciągle wydają olbrzymie pieniądze na szkolenia pracowników, czy tez klientów.

Reasumując liczy się pomysł i pracowitość.

kaz

11

Teraz jest bardzo łatwo o dobry i dochodowy biznes.
W zasadzie lepiej niż w latach 90-tych.
Wtedy jedyną zaletą była mała konkurencja, ale rynek był bardzo płytki, społeczeństwo bardzo, bardzo ubogie.
Koszty maszyn, urządzeń, pojazdów były wówczas niebotyczne.
Teraz do uruchomienia biznesu wystarczy pomysł,  kapitał nie wiele znaczy.
Z cała pewnością kupno laptopa nie jest problemem, a to wystarczy do masy biznesów.
Jest bardzo bogata oferta wynajmu maszyn ,urządzeń, samochodów itd., nie potrzeba pracowników, wystarczy kliku kluczowych, resztę można wynająć.

Patrzenie na świat biznesu, że najwięcej zarabiają dostawcy, to kompletna bzdura, czym ich więcej tym lepiej dla ciebie, to oni muszą umieć trafić w Twoje potrzeby. Z całą pewnością rentowność małych firm jest dużo wyższa niż dużych.

Oni owszem mają dużą sprzedaż, ale koszty ogromne, to oni ciągle wydają olbrzymie pieniądze na szkolenia pracowników, czy tez klientów.

Reasumując liczy się pomysł i pracowitość.

kaz

12

Powracający klient jest cenny, ale by powracał trzeba spełniać sporo warunków a ponadto nie wszędzie jest on możliwy, np lodziarz latem na plaży, który chodzi z biała skrzynką to chyba nie za bardzo liczy na powracającego klienta...

Dzisiaj jest łatwiej aniżeli kiedyś? Nie sądzę, konkurencja ogromna, sieci z Zachodu, internet...

Kiedyś wielu ludzi pracowało w stoczni a mało  handlowało, dzisiaj jest odwrotnie...

13

Myślisz, że posiadasz WAŻNY chrzest? - [moderowane]

14

Polecam poczytać książki na ten temat. Niektóre są naprawdę świetne.

15

Przede wszystkim przyda się dobrze zrobiona strona internetowa. Dzięki temu będziesz mógł dotrzeć do większej ilości klientów, a dobrze zredagowane treści na stronie będą przyciągały uwagę w rezultacie czego, ludzie będą częściej decydowali się na twoje produkty i usługi. Polecam firmę https://www.ltb.pl/oferta/projektowanie … onami-www/ moim zdaniem są najlepsi jeżeli chodzi o tworzenie stron i marketing.

16

Ja ostatnio znalazłem bardzo ciekawy artykuł na stronie https://www.ltb.pl/anatomia-marketingu-medycznego/ dotyczący marketingu w jednej z najtrudniejszych branż, czyli medycyna. Okazuje się, że najlepiej po prostu zainwestować w firmę, która się tym zajmie, bo próbując kombinować samodzielnie, można sobie tylko zaszkodzić.

17

Tak się składa, że ja również bardzo chętnie czytam różnego rodzaju informacje i jestem przekonany, że warto wiedzieć jak dobierać hasztagi do danego biznesu. Nawet niedawno miałem okazję o tym przeczytać na stronie https://godzinnik.pl/polska/jak-dobrac- … do-branzy/ i zachęcam każdego aby przeczytał ten artykuł.

18

Kiedy jeszcze mówimy nadal o sprawach związanych z marketingiem to jak najbardziej tego typu kwestie jak widać są bardzo ważne. Mogę od razu każdego zachęcić do przeczytania fajnego wpisu na stronie http://www.bpcomp.pl/kpi-na-czym-polegaja gdyż to właśnie w nim wyjaśniono na czym polega KPI.

19

Jak skutecznie zwiększyć sprzedaż sklepu internetowego? Co mi możecie poradzić w  tym zakresie??? Jaka według was forma reklamy będzie najlepsza? Pytam, ponieważ niedługo chcę zgłosić się do agencji marketingowej, ale chcę się orientować trochę w tych tematach - jaka forma reklamy jest najlepsza i  w ogóle...

20

Tak jak piszecie to jest coś bardzo ważnego ale ja chcę jeszcze powiedzieć, że także bardzo ważną opcją jest to aby wiedzieć również jakie gadżety reklamowe wybrać dla klientów. Uważam, że doskonale o tym napisano w https://punkt.media/pl/aktualnosci/gosp … a-klientow i jak najbardziej taka wiedza jest bardzo ważna.