51

Odp: Mechanik polecony.

DannyBoy napisał/a:

Ano nie ma. Jest teraz firma TOM

No fakt racja jest tam jednak TOM a nie PIK ale zmylil mnie ich samochod ktory dalej jest jako PIK jak ich reklama ktora dalej jest na PIK ale pomimo tego i tak ich polecam bo oprocz wlasciciela i nazwy nic ani nikt z mechanikow sie nie zmienil stara ekipa dalej istnieje;):P

52

kasienka napisz dokładnie na jakiej ulicy znajdują się ci mechanicy, bo nie mam pojęcia gdzie są gs-y big_smile

53

mąż też chwali Markowskiego

54

asiusia napisał/a:

bo nie mam pojęcia gdzie są gs-y

ul Gdańska, przy Orlenie...

55

asiusia napisał/a:

kasienka napisz dokładnie na jakiej ulicy znajdują się ci mechanicy, bo nie mam pojęcia gdzie są gs-y big_smile

gs-y sa na ulicy gdanskiej od razu za orlenem wjezdzasz w prawo w podworko i tam jest duza reklama TOM

56

A jakiś mechanik w sieci naprawczej PZU jest w okolicy?

57

Wg wyszukiwarki PZU tylko jeden w powiecie kartuskim

ANRO - TRADE Sp.J. R. WALDER I T. WALDER EXPORT - IMPORT

Placówka nadrzędna
Oddział PZU SA w Gdańsku
Adres
ul. Gdyńska 68
80-209  Chwaszczyno
powiat kartuski
województwo pomorskie

Telefon 058 552 80 21

Telefon awaryjny 507130115

Fax 058 552 81 70

E-mail toyota@toyota.gdynia.pl

Autoryzacja Toyota

Specjalizacja brak

Naprawa samochodów ciężarowych nie
Przyjęcie zgłoszenia szkody Tak
W ramach naprawy zakład oferuje mycie sprzątanie

Godziny otwarcia Pon-Pt 7:30 - 16:30
Sobota 9:00 - 13:00
Niedziela nieczynne

Pozdrawiam

58

Bardzo dobry mechanik jest w Garczu - na swiatlach skreca sie jak na Chmielno, na pierwszym luku drogi prosto pod gore(asfalt skreca tam w prawo do Chmielna). Nie pamietam jak sie nazywa ale malo ze jest dobrym fachowcem i wszystko zalatwiamy tam ze slubnym szybko i sprawnie, to jeszcze bierze mniej niz gdziekolwiek indziej(kiedys robilismy wlasnie u wspomnialego tu Markowskiego - dobry, ale stosunkowo drogi i czesto dlugo trzeba bylo czekac zeby sie tam dostac:/).

Z młodych gniewnych wyrosna kiedys starzy wku*wieni.

59

ukryty napisał/a:

Wg wyszukiwarki PZU tylko jeden w powiecie kartuskim

ANRO - TRADE Sp.J. R. WALDER I T. WALDER EXPORT - IMPORT

Placówka nadrzędna
Oddział PZU SA w Gdańsku
Adres
ul. Gdyńska 68
80-209  Chwaszczyno
powiat kartuski
województwo pomorskie

Dzięki za odpowiedź. smile

60

Mogę z czystym sumieniem polecić p. Szliję z Ramlej k/Ostrzyc. Serwisuję u niego już 4-ty samochód od chyba 8 lat i ZAWSZE mam pewność, że jakakolwiek naprawa jest wykonana solidnie. Wprawdzie jak to u dobrych fachmanów bywa umawiać trzeba się z nim tydzień wcześniej i cena nie należy do najniższych, ale jakość kosztuje... Mam za to uraz do tych z Węglowej, raz kumplowi schrzanili hamulce, a mi rokręcili pół auta, skasowali 300 zł i rozłozyli ręce, a nawaliła tylko pompa paliwa...

61

JA ODRADZAM PANA ZENKA Z PRZODKOWA !!!!! wink
Solidny ,zna sie na robocie,niedrogi,Juz z gora 10 lat tylko do Niego odstawiam auta i jest ok.To remiecha jak sie kiedys mowilo.A odradzam bo jak bedziecie tam jezdzic to sie nie dopcham.Bo..... solidny,uczciwy,niedrogi i zawsze pare nowych kawalow sypnie big_smile
ODRADZAM !!!!:D Zawsze jak sie umowimy na odbior to zrobione na czas i spie spokojnie ,ze moj Poldus rocznik 86 zyje jeszcze.
Idzta gdzie indziej tongue:P

Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.

62

Zdecydowania nie polecam TOM (b.PIK) znajdującego się obecnie na Kościerskiej. Oddałam tam auto, gość zapytał czy życzę sobie wstawić część Bosha czy tani zamiennik.Chciałam żeby było porządnie zrobione więc wybrałam Bosha. Później jeszcze długo walczyłam z usterką ponieważ okazało się, że wstawiona część nawet koło Bosha "nie stała". Okazało się, że wsawiono mi tandetny zamiennik mimo, że zapłaciłam za oryginał. Innym razem połamali mi plastikowy panel w kabinie i nawet się do tego nie przyznali, nie raczyli przeprosić ani zapłacić za uszkodzoną część. mad

63

stefan napisał/a:

pan Markowski
polecam tego Pana wink

A ja nie polecam, nie potrafią nawet diagnostyki komputerowej zrobić

64

Witam ja bardzo dobrego mechanika polecam z garcza:)jest naprawde dobry,potrafi zdiagnozować usterki;)i jest wcale nie drogi.Jadąc od kartuz trzeba skręcić na prawo,a dalej druga droga na lewo.:)

65

WK napisał/a:

JA ODRADZAM PANA ZENKA Z PRZODKOWA !!!!!
Solidny ,zna sie na robocie,niedrogi,Juz z gora 10 lat tylko do Niego odstawiam auta i jest ok.To remiecha jak sie kiedys mowilo.A odradzam bo jak bedziecie tam jezdzic to sie nie dopcham.Bo..... solidny,uczciwy,niedrogi i zawsze pare nowych kawalow sypnie
ODRADZAM !!!! Zawsze jak sie umowimy na odbior to zrobione na czas i spie spokojnie ,ze moj Poldus rocznik 86 zyje jeszcze.
Idzta gdzie indziej

również się podłączam, Pan Zenek już nie raz na ostatnią minutę mi pomógł i ogarnął wszystko profi i to zawsze w bardzo krótkim czasie:) mam nadzieję że czyta czasem to forum i te posty, btw kiedy się znowu spotkamy na weselu Panie Zenku? cool

66

No Pan Zenek ma klientele.
A do kogo w Kartuzach aby francuzowi przegubiki zrobic i klime?

67

Każdy mechanik jest dobry, tylko trzeba mieć znajomego w danym warsztacie, by pilnował, żeby dane auto potraktować uczciwie.

68

dokładnie bez znajomków zawsze zrobią ci jakiś bubel

69

Ja nie uważam, że każdy mechanik jest dobry. Szczególnie jak widzą, że kobieta to często próbują wcisnąć kit. Na razie mogę polecić tylko Pana Szliję - Ramleje. Ponadto uważam, że w naszym regionie trudno o dobrego mechanika. Jak pytam znajomych to wszyscy mają mieszana opinie do do konkretnych mechaników.

Najwyższe oprocentowanie lokat w polskich bankach.

70

kalinka napisał/a:

Witam ja bardzo dobrego mechanika polecam z garcza:)jest naprawde dobry,potrafi zdiagnozować usterki;)i jest wcale nie drogi.Jadąc od kartuz trzeba skręcić na prawo,a dalej druga droga na lewo.:)

Nigdy nikomu nie poleciłbym tego warsztatu kiedyś oddawałem im samochód to oni coś innego robili i nabijali sobie kase niż robić co było im mówione, a jak już robili inkasowali za to jak by złotymi kluczami dokręcali daną rzecz. A auto w środku ubrudzone od smary kierownica fotel drzwi masakra.

71

Witam. Chciałem zapytać o zbieżność i geometrię kół. Czy jest ktoś obcykany troche w tym temacie? czy zwykly smiertelnik jest w stanie sam sobie ustawic zbiezność kół jakamis domowymi sposobami? moze bardziej podwórkowymi;p  http://geometriakol.katowice.pl/gallery1/010.jpg tu jest zdjecie takiego sprzetu czy to jest do geometrii laserowej wlasnie?

72

Dominoo napisał/a:

czy zwykly smiertelnik jest w stanie sam sobie ustawic zbiezność kół jakamis domowymi sposobami?

Taaa, chyba nożem i widelcem big_smiletongue

Ostatnio byłem na geometrii kół w Dzierżążnie, na tej stacji diagnostycznej przed stacją paliw, i szczerze mogę polecić, jest tam taki Pan który widać że zna się na tym co robi, więc z czystym sumieniem mogę polecić smile A i koszta też w normie także kolego Dominoo lepiej się udaj do specjalisty no chyba że serio chcesz to ustawić na podwórku łyżeczką tongue

Led Zeppelin tongue

73

Mam do regeneracji pompę wtryskową do VW 1.9 TDI z 1994 r.  Może ktoś zna dobry zakład ,który by mi to zrobił.

74

mam do zrobienia wał (szlif na wale ewentualnie wymiana wału) dopasowanie panewek pierścienie itd w KIA Carens CRDI z 2007 roku, czy ktoś może polecić dobrego mechanika który to zrobi za normalne pieniądze bo gdzie bym nie zapytał w Kartuzach to robią wielkie oczy bo to KIA albo sypią tak wielkimi kwotami że nie opłaca mi się naprawiać

masz prawo do wyrażania swojej opinii - żyjemy w wolnym kraju...

75

Spróbuj u Bogusława Baranowskiego w Kartuzach na Sędzickiego. Sam od lat jeździ hyundaiem to może i KIA go nie odstraszy.