Odp: Prezenty....
Mąż miał umeblowane mieszkanie ale tylko tyle
tylko????
to najlepszy maz jaki moze byc!
mieszkanie ma
meble ma
na pewno jest milym wedkarzem? :razz:
Kaszubskie Forum - www.kafo.pl
Forum dyskusyjne umożliwiające wymianę myśli, informacji i opinii na tematy związane z Kaszubami oraz z ich mieszkańcami.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Kaszubskie Forum - www.kafo.pl → Plotki → Prezenty....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mąż miał umeblowane mieszkanie ale tylko tyle
tylko????
to najlepszy maz jaki moze byc!
mieszkanie ma
meble ma
na pewno jest milym wedkarzem? :razz:
gdzieś tam" dało swojemu chrześniakowi 5 000 zł (nie pomyliłam zer)
Ja byłam obecna przy dawaniu [nie ze ja...ja tylko stałam obok :mrgreen: ]700zł i jak dla mnie to stanowczo za duzo :shock:
[ Dodano: Czw 08 Lis, 2007 15:16 ]
no ale cóż sami to napędzamy :???:
[ Dodano: Czw 08 Lis, 2007 15:17 ]
a na wesele dała bym tyle na ile mnie stać.....
Ludzie wariują normalnie- i pomyśleć że te prezenty dają osoby dorosłe :shock:
prezenty dają osoby dorosłe
No dzieci raczej tyle nie mają :mrgreen:
No dzieci raczej tyle nie mają
a pewnie nawet gdyby miały to tyle by nie dały :razz:
a pewnie nawet gdyby miały to tyle by nie dały
No właśnie :mrgreen: nie ''som''takie głupie :razz: :mrgreen:
na pewno jest milym wedkarzem?
Niestety WK
Miłym wędkarzem jest mój tato (potrafił sobie nawet namiot nad jeziorem zbudować z plandeki i całą noc w nim koczować, bo to był dzień na węgorze )
A mój mąż jest najmilszym muzykiem na świecie
A co do tego tylko, to chodziło mi o to, że meble miał, ale sprzęt agd, rtf, pościele, sztućce, zastawy i inne takie nie, więc to nam sprezentowali weselni goście
A mój mąż jest najmilszym muzykiem na świecie
heee też bym takiego chciała - może ktoś mi sprezentuje
albo kucharz też może byc
[ Dodano: Czw 08 Lis, 2007 20:25 ]
albo jeszcze taki pan co ładnie tańczy :razz:
[ Dodano: Czw 08 Lis, 2007 20:26 ]
:mrgreen: z tymi powyższymi to oczywiście żartowałam :razz:
Miłym wędkarzem jest mój tato (potrafił sobie nawet namiot nad jeziorem zbudować z plandeki i całą noc w nim koczować, bo to był dzień na węgorze )
od razu widac ,ze swietny Tatus jest.
na muzyce sie nie znam
Dode slucham bo corka slucha
nawet kufa sie zapisalim do fan clubu Dody
nie cierpie Dody ale co zrobic
sila wyzsza
coreczki sa najlepsze :mrgreen:
coreczki sa najlepsze :mrgreen:
Tylko trzeba na ich ojców uważać :mrgreen:
Hehe, spodobało mi się to zdanie wyrwane z kontekstu . I wcale nie piję do Ciebie, WK
A ja słucham Arki Noego i Huga :mrgreen: :razz: .
A ja Trójki słucham :razz:
[ Dodano: Pią 09 Lis, 2007 08:31 ]
ale chyba miało być o prezentach :razz: :razz:
Najwspanialszym prezętem jest obecnośc bliskich osób w czasie tak wąznego wydazenia.. mozliwosc dzielenia z nimi tej radości....
Ale jak to tradycja i tak nakazuje kupic prezent..
Państwo młodzi moga w zaproszeniach wkleic ładny wierszyk i tym ze chcą pieniążki i juz.. a każdy da tyle ile może..bo po co popisywa csię przed znajomymi a ja tam dam np 1000 zł tak a potem suchy 3 dniowy chleb jeść będą... prezent ma byc miłym gestem i zarazem zyczeniem udanej przyszłości a ni popisem mozlwiości...
Państwo młodzi moga w zaproszeniach wkleic ładny wierszyk i tym ze chcą pieniążki i juz..
Noo dokładnie a tych wierszyków jest mnóstwo
prezent ma byc miłym gestem i zarazem zyczeniem udanej przyszłości a ni popisem mozlwiości...
Otóż to.... już też pisałam że ja bym dała tyle na ile mnie stać a nie tyle ile inni dają...
Tylko wiecie jak to wygląda po weselu? "Ten taki bogaty a dał tylko tyle", "a ta mogła dać więcej skoro ma tak dobrze płatną pracę". Tak własnie rodzi się napięcie, że jak da sie za mało to obgadają . Wielokrotnie słyszałam takie ploty po rodzinie, np. droga okrężną dochodziło do mnie ile młodym dałam :shock: .
Dawanie prezentów (zwłaszcza przez rodzinę) ma tylko trochę wspólnego z normalnym prezentem jako gestem zyczliwości, pamięci itp. Jest to normalne wsparcie dla młodych (zwłaszcza, ze się spłukali robiac przyjęcie weselne). Oczywiście wszyscy im dobrze życzymy (nie licząc byłych), ale jest okazja, no to wszyscy się solidarnie zrzucaja. Myślę , że dobrze jest dać mały prezent ku pamięci plus kasę, jeżeli chodzi o daleką kuzynkę to wystarczy sam prezencik z kasą lepiej nie wyskakiwać. Co do kasy to raczej ograniczen nie ma, myślę od 300zł, dalej w górę bez ograniczeń. Jeżeli kogoś stać to czy problemem dla młodych może być 1tys, 1,5tys, czy nawet 5tys.
Ten wierszyk chyba byłby odpowiedni
Gościom nisko się kłaniamy,
na wesele zapraszamy.
Będą pląsy, tańce, bale
i jedzenia stosy całe.
Więc się nasi mili stawcie
o prezenty się nie martwcie.
By nie stawiać ich na stercie,
niechaj zmieszczą się w kopercie.
Ten wierszyk chyba byłby odpowiedni
Heh ten sam wierszyk miała moja koleżanka....to jest fajne rozwiązanie
noooo ja bym z tymi wierszykami była ostrożna-juz słyszałam takie teksty "ty patrz oni już mi z góry piszą że koperte mam im dać" :???:
noooo ja bym z tymi wierszykami była ostrożna-juz słyszałam takie teksty "ty patrz oni już mi z góry piszą że koperte mam im dać" :???:
Bo niektórzy ludzie sa tyle głupi, ze sie muszą zawsze do czegos przyczepić. Boją się, że będą musieli dac np. co najmniej 500 zł aby nie było plotek po rodzinie a woleliby kupić prezent za max 200 zł. Dlatego sie czepiają. Tak samo by gadali gdyby młodzi osobiście im powiedzieli zamiast pisac wierszyki :???: .
[ Dodano: Nie 11 Lis, 2007 21:16 ]
Równie dobrze mogą powiedzieć, że na wesele nie idą i w ogóle nie wydac kasy -prawda ?
No wg mnie też najlepsze są pieniądze. Przynajmniej ma się pewność,że się przydadzą
Najlepszy? Papierki ze znakami wodnymi.
Zgadzam sie ! Najlepsza jest kasa, bo przynajmniej można ją wydać na to, co naprawde sie potrzebuje. I nie powtórzy się sytuacja, 3 takich samych mikserów czy 5 zestawów garnków itp.
Najlepszy prezent dla teścia: mądra i inteligentna synowa
ostatnio byliśmy na weselu znajomych to dalismy w kopercie 300zł i do tego kupiłam taki upominek! razem wyszło ok. 500zł wiec wg mnie wystarczajaco jak na znajomych! no i kasa była i pamiatka tez
ja tam myślę że koperty są najlepsze ;]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kaszubskie Forum - www.kafo.pl → Plotki → Prezenty....
© 2014 PortaleRegionalne.info, powered by PunBB