Temat: Czy ktoś miał styczność z firmą ArtFoto DMP Piotra Klinkosz?
Witajcie.
Co jakiś czas pojawia się ogłoszenie o prace w Kartuskim studio fotograficznym przy ul. Wzgórze Wolności 11; 83-300 Kartuzy.
Oferują płacę 900 zł miesięcznie, lecz umowę zlecenia dają na 300 zł, żeby w razie wu nie musieć płacić.
Zakres obowiązków:
sprzątanie biura, które jest również ich domem, wyprowadzanie psa, sprzątanie po nim, mycie garów, gotowanie, wysłuchiwanie egocentrycznych docinek pod swoim adresem i nie reagowanie na nie, wykonywanie sesji fotograficznych, sprzątanie po szefostwie, które nawet nie potrafi swojej poplamionej bielizny uprzątnąć, wypożyczanie im swojego samochodu, częstowanie papierosami i udostępnianie swojego czasu nawet w godzinach nocnych.
Nadmienię iż na porządku dziennym jest oczernianie innych firm fotograficznych w obrębie powiatu kartuskiego przy parach, które przychodzą na rekonesans.
nie chciałabym publicznie wyciągać jeszcze większych brudów związanych z firmą piotra Klinkosza i jego 'młodej fotografki' Michaliny Krause.
Nie polecam pracy u nich. Straciłam dwa miesiące życia, multum nerwów i wiarę w ludzi. Na dodatek grożono mi dwa razy pozwem. Pieniędzy uczciwie zarobionych również do dnia dzisiejszego nie otrzymałam. Sprawie nadam tok w Sądzie Pracy, bo nie pozwolę, żeby wciąż czuli się bezkarni.
https://www.facebook.com/Art13Fotografia/?fref=ts
... usunięte przez moderatora ...
Jakie są Wasze wrażenia? Ja niestety bronić się już nie mogę na ich fanpage, gdyż zostałam zbanowana.