1

Temat: Ewa Chodakowska

Jest wielu przeciwników jej metody, ale i bardzo wielu zwolenników, a raczej zwolenniczek, bo to raczej żeńska część populacji korzysta z jej treningów, ale nie tylko! Bo widziałam również, że przekonali się do niej mężczyźni big_smile
Oczywiście jestem jej fanką. big_smile
Ćwiczę z nią niemalże wszystkie jej treningi, które wydała na płycie oraz kilka z YouTouba. I muszę przyznać, że dają mega powera, a dużą zaletą jej treningów na DVD jest fakt, że aby uprawiać fitness (ogólnie sport) nie trzeba wychodzić z domu. Jest to mega duży plus szczególnie dla wszystkich młodych Fit Mamusiek, które raczej nie mogą sobie pozwolić na wyjście na siłownię - przynajmniej 3 razy w tygodniu, po dwie godziny to już sporo, nie każda mama może sobie na to pozwolić.
A tak, w dogodnym dla siebie momencie odpalam DVD i do boju! Czasem sama, czasem z synkiem jednym bądź drugim, ale zawsze coś dam radę!!

Są tu jakieś fanki Ewki? big_smile

Nie wszystko co pozytywne jest legalne. Nie wszystko co takie legalne, pozytywnym jest.

2

Odp: Ewa Chodakowska

Ostatnio Ewa Chodakowska napisała na swoim funpagu kilka słów odnośnie swojej wiary, podejścia do Świąt Wielkanocnych i ogólnie tego jak została wychowana w wierze katolickiej. W zamian za swoją szczerość, dobre słowo, którym nie obraziła nikogo, została obrzucona błotem, ktoś shakował jej konto skrzynki mailowej i ogólnie została zalana falą hejtu. Ja się pytam dlaczego? Tak, jestem katoliczką, ale nie o to chodzi. Dlaczego w Polsce zwolennicy Korwina Mikkego mają święte prawo popierać jego wątpliwe poglądy, dlaczego członkowie KOD-u mogą głośno manifestować swoje racje, homoseksualiści organizować parady wolności - to wszystko w świetle prawa i z pełnym uznaniem społeczeństwa (mojego również), ale głośne wyznawanie wiary katolickiej jest już hejtowane, bluzgane, a osoba wyznająca jest linczowana? Dlaczego?
Nie znam Ewy Chodakowskiej osobiście, ale śledzę jej profil i jej poczynania od 5 lat bez przerwy i trochę wiem jaka ona jest. Otwarta, szczera, życzliwa, pomocna. Nie ma w niej żółci, obłudy, zawiści ani chęci zaszkodzenia drugiemu człowiekowi. Dopóki nie mówiła o wierze, dopóty nikt (kto ją zna i śledzi) z tym problemu nie miał, ale kiedy powiedziała kim jest, ostała zbluzgana jakby zrobiła komuś krzywdę.

Nie rozumiem tego i nigdy nie zrozumiem. Gdyby każdy poszukał belki w swoim oku zanim znajdzie źdźbło w cudzym, myślę, że ten świat wyglądałby całkiem inaczej.

Nie wszystko co pozytywne jest legalne. Nie wszystko co takie legalne, pozytywnym jest.

3

dam sobie rękę uciąć, że ponad 90% osób cwiczacych do jej filmków nawet nie potrafią prawidłowo zrobić przysiadu, nie znają prawidłowej postawy ciała szczególnie opuszczonych łopatek, napiętego brzucha, opuszczonych żeber, podwiniętej kości ogonowej, żenada jednym słowem ile kontuzji sobie robicie...

4

A ja dam sobie uciąć rękę, że nic nie wiesz o tych wszystkich kobietach, które ćwiczą z Ewą Chodakowską, ani tym bardziej o samych jej programach. Bo gdybyś miał jakiekolwiek pojęcie na ten temat, to nie rzucałbyś publicznie hejtu, jaki ośmieliłeś się tu poczynić. Jako osoba, która nigdy nie konsultowała z żadnymi specjalistami programów Ewy Chodakowskiej, a która ćwiczy je od 4 lat bez przerwy, chciałabym Cię uświadomić, że nigdy nie miałam żadnej kontuzji, a wszystkie niezbędne postawy, o których piszesz, a które są niezbędne przy wykonywaniu całej gamy ćwiczeń, są zawsze szczegółowo opisywane przez Ewę w trakcie treningu. Więc nie pisz mi tu chłopie takich komentarzy, które niesprawiedliwie osądzają czyjąś ciężką pracę, nie mając o tym bladego pojęcia. Lepiej weź się za robotę i jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia, to lepiej zamilcz, bo na tym forum hejtu nie zniosę i tolerować nie będę.

5

Uwielbiam ćwiczyć z Ewą, jej ćwiczenia bardzo mi pomagają, a ona bardzo mnie motywuje. Dzięki jej zestawom ćwiczeń schudłam już ładnych kilka kilogramów i bardzo jestem zadowolona z efektów. Często przygląda mi się jak ćwiczę moja malutka kuzyneczka. I sama często próbuje ćwiczyć ze mną. Jej mama ma zamiar zapisać ją na zajęcia dodatkowe dotyczące sportu, dużo czyta o sporcie dla maluchów na tej stronie [moderowane]

6

Ja wolę ćwiczyć z trenerem, żeby zwracał mi uwagę na to co robię źle niż ćwiczy z chodakowską

Nie słyszałeś jeszcze o Vectusie? Wejdź na https://www.medme.pl/artykuly/depilacja … 69540.html

7

elimaj napisał/a:

Ja wolę ćwiczyć z trenerem, żeby zwracał mi uwagę na to co robię źle niż ćwiczy z chodakowską

Elimaj myślę, że gdyby każdy mógł sobie wybierać spośród wszystkich opcji to każdy by wybrał trening z trenerem, jednak on kosztuje nawet i 200 zł za jedno spotkanie, a Chodakowską można za darmo dorwać. Problemem jest właśnie ta poprawność wykonywania ćwiczeń bo można sie nabawić kontuzji, no ale jak kogoś nie stać to pozostaje mu sie tylko bardzo starac trzymac postawe i czytac wiecej na ten temat

8

Mnie nigdy takie gwiazdy nie interesowały. Wolę zainwestować w dobre rowery Haibike i zacząć po prostu o siebie dbać. Trening są fajne, jednak bez zmiany codziennych nawyków, nie jesteście w stanie zmienić swojego wyglądu i wagi.

9

Też swojego czasu ćwiczyłam z Chodakowską ale tak jak piszecie - nikt nie sprawdza jakości naszych ćwiczeń. Postanowiłam więc odkładać sobie na spersonalizowany plan treningowy bo potraktowałam to jako inwestycję - nauczę się ćwiczyć prawidłowo, a potem żadna Chodakowska mi nie straszna... wink

10

Ok, a do treningu takie rzeczy - https://attiq.net/63-spodnie-i-spodenki czy standardowe?
I co właściwie wnosi sięganie po taką specjalistyczną odzież? Przynosi to jakąś większą różnicę?
Doświadczenia, sugestie?