Odp: Kto pije, ale co pije?
Wszyscy piją, ale zastanawia mnie co pije się w jakich okolicznościach.
Przykład - przychodzi do nas szef męża do domu. Trzeba go ugościć. Ale czym? Wódeczka, herbatka, a może kawka. Powiecie - wystarczy się zapytać. Tak, ale trzeba się przygotować na każdą ewentualność. Miałam taką sytuację i głupio mi było, gdy dopiero za trzecim razem powiedziałam, że mogę podać to czego sobie zażyczył. Przecież nie każdy wszystko pije i nie każdy wreszcie ma barek suto zaopatrzony.
Znajomi zaprosili mnie na grilla. Co wziąść ze sobą do picia?
Wreszcie, tak jak pewnie każdy z was, chciałabym spróbować np. dobrego drinka, ale nie takiego oklepanego, tylko coś extra. Czy ktoś może mi coś polecić dobrego? Chciałabym zaskoczyć mojego staruszka przy kolacji czymś niezwykłym w chłodne wieczory.
Człowiek średnio spożywa dziennie kilka litrów płynów różnego rodzaju. Jedni piją zdrowe soczki, inni kawkę w nabmiernej ilości (ja należę do tej grupy), a jeszcze inni ziółka na każdą okazję. Pomijam tych, co pozostają tylko na diecie z dodatkiem siarki czy fioletowej substancji za ok 2 zł. Czy zastanawialiście się kiedyś w jaki sposób te właśnie wodne roztwory wpływają na nasze samopoczucie?