1

Temat: Inwestowanie pieniędzy

Udało mi się sprzedać mieszkanie za całkiem rozsądną kwotę. Po opłaceniu niezbędnych podatków, nadal będzie tego całkiem sporo. Zastanawiam się w jaki sposób bezpiecznie zainwestować te środki? Macie może jakieś typy w tym zakresie?

2

Odp: Inwestowanie pieniędzy

Opcji jest naprawdę bardzo dużo. Np w pierwszym kwartale 2016 roku dosyć mocno drożało złoto. Można było na nim zarobić nawet 15% w tym okresie.
Duże możliwości jeżeli chodzi o zarobkowanie daje również inwestowanie w waluty. Szczególnie, jeżeli ma się określoną wiedzę, kiedy są szanse na spadki i kiedy należy oczekiwać wzrostów.
Pewną część swoich oszczędności warto inwestować na giełdzie. Są wyspecjalizowane domy maklerskie czy towarzystwa funduszy inwestycyjnych jak np Union Investment.

3

U mnie wyglądało to tak, że jak poszedłem na studia to przez 5 lat pobierałem kredyt studencki w wysokości 600 zł miesięcznie. W 5 lat udało mi się nazbierać z samego kredytu 30 tys zł.
Pieniądze te inwestowałem w różne instrumenty więc w ciągu 5 lat z 30 zrobiło się prawie 50 tys zł. Więc jestem do przodu jakieś 18 tys zł. Taki bonus na start smile
A jeżeli chodzi o rachunki studenckie, to dobrem mają w smart banku, wszystko za free. Nawet walutowe. Tutaj specyfikacja tego konta.

4

Moim zdaniem głupotą było sprzedawać mieszkanie.Złotówka jest obecnie niestabilna. Sam trzymalbym to mieszkanie jako lokatę kapitału w razie czego. I na przykład wynajmował. Zawsze wpadłaby jakaś tam dodatkowa sumka co miesiąc. Masz kilka sposobów inwestowania:
giełda  - mega ryzykowne
fundusze - ryzykowne ale już mniej niż giełda
lokata - bezpieczne, ale nieopłacalne , bo oprocentowanie lokat jest niskie.
Najlepiej to dopytaj sie tutaj: ************** . Jest to forum finansowe. Udziela się tam wielu doradców i podpowiedzą Ci gdzie iwnestować ( jest tam dział o inwestowaniu).

5

Ja swoje pieniądze inwestuję w wiarę. Co miesiąc część zarobków przekazuje na Radio Maryja. Przyjemnie patrzeć, jak te pieniądze procentują w dziełach Radia.

6

Chcesz pieniążki lokować czy inwestować? Bo inwestować można praktycznie we wszystko ale to szerszy temat do dyskusji smile Lokata to bezpieczne rozwiązanie ale wolny przyrost środków. usunięte zerknij sobie tutaj, trochę wskazówek w tym temacie. smile

7

Obecnie modne staje się inwestowanie w Kryptowaluty. Jednak trzeba być ostrożnym i dobrze się zastanowić czy warto, gdyż kursy mocno się wahają. Można na tym zarówno dużo zarobić jak i stracić.

8

Teraz inwestycja w złoto się unormowała. Transakcja jest prosta, bo wystarczy znaleźć odpowiedniego pośrednika. Oceniasz pod względem ceny, obsługi klienta, szybkości dostawy ogólnie ze względu na zachowanie płynności.

9

W co wg Was lepiej inwestować? W złoto czy kryptowaluty?

Nie słyszałeś jeszcze o Vectusie? Wejdź na https://www.medme.pl/artykuly/depilacja … 69540.html

10

Najbezpieczniej to obligacje ale dają małą stop zysku, następnie są fundusze inwestycyjne alr tu już wchodzi małe ryzyko, a największą stopę dają akcje ale jest ryzyko także sporej straty

11

A jak uważacie, czy fundusze złota mają sens? Chciałabym wiedzieć na przyszłość.

12

Lepiej, żeby pieniądze pracowały! Innym powodem, dla którego warto grać w ruletkę betamo.link  na pieniądze jest wykorzystanie różnych strategii, które mogą zwiększyć szanse na wygraną. Dla obywateli tych krajów, Internet jest jedynym sposobem na grę w kasynie na pieniądze i uzyskanie prawdziwych wygranych.

13

Inwestycja w swoją wiedzę i umiejętności jest moim zdaniem najważniejsza. W szczegolności jeżeli chodzi o lekarzy, którzy mają naprawdę spore możliwości dokształcania się. Mnie wpadły w oko kursy od https://medelight.pl/ , widać że są prowadzone przez ludzi z pasją i umiejętnościami.

14

Inwestować można w najróżniejsze rzeczy... Chociaż czasami nie mamy tylu pieniędzy, żeby wszystko zakupić etc. Dlatego warto tutaj rozważyć pożyczkę. Tutaj https://fairfinance24.pl/pozyczka-mocno-pomocna/  znajdziecie świetne propozycje skierowane do przedsiębiorców. Możecie tam otrzymać wsparcia.