1

Temat: Imprezownie i kluby w Kartuzach i okolicach

Witam wszystkich imprezowiczów big_smile
Jako że zmieniłam adres zamieszkania, a przede wszystkim stan cywilny big_smile już bardzo dłuugo nie byłam w żadnym kaszubskim klubie. Kiedyś chodziłam do Maski, ale ostatni raz było to z 5 lat temu. Wiem, że od tego czasu zdążył się przerodzić ten klub w jakiś inny, by następnie znów stać się Maską. Był ktoś? Lepiej, gorzej? big_smile a gdzie indziej co polecacie, może coś bardziej spokojnego?
Ciekawa jestem, bo bym się wybrała ze swoim chłopem i chcę go wziąć gdzieś, gdzie przynajmniej nie będą fruwać sztachety big_smile

Nie wszystko co pozytywne jest legalne. Nie wszystko co takie legalne, pozytywnym jest.

2

Odp: Imprezownie i kluby w Kartuzach i okolicach

Brakuje w Kartuzach takich atrakcji jak w Zakopanem na Krupówkach. Po godz 17-tej w niektórych lokalach grają góralskie kapele. Turyści lubią takie klimaty wink . Górale wiedza jak promować swój region.
Gdyby w stolicy Kaszub był lokal gdzie przygrywałaby kaszubska kapela wieczorkiem, to można by ogłosić to w mediach i tym samym przyciągnąć turystów, wczasowiczów. Zawsze to jakaś atrakcja, zwłaszcza w pogodę barową big_smile .

"Refleksje pisane piórem anioła"- tomik refleksyjnej poezji, do nabycia w księgarni internetowej Ridero.

Miłego dnia smile

3

A przepraszam! Ostatnio byłam w Mulku (restauracja w Miszewie) i była kapela, która przygrywała kaszubskie kawałki big_smile Jest to restauracja z prawdziwego zdarzenia, nie ma co. big_smile No ale w Kartuzach to już inna bajka. Ale wierzę, że to się zmieni, teraz kaszubszczyzna jest na topie. big_smile I baro fëjno!!

Nie wszystko co pozytywne jest legalne. Nie wszystko co takie legalne, pozytywnym jest.

4

Kartuzy tak broniły miana Stolicy Kaszub, ale tak szczerze.... co w tej stolicy jest ciekawego? Poza zabytkami oczywiście.

"Refleksje pisane piórem anioła"- tomik refleksyjnej poezji, do nabycia w księgarni internetowej Ridero.

Miłego dnia smile

5

Myślę, że ani nie mniej ani nie więcej niż w pozostałych miastach pretendujących do miana stolicy Kaszub, czyli Kościerzyny i  Wejherowa. Myślę, że bardziej jest to kwestia nastawienia. We Francji nie ważne gdzie by się nie pojawić, duże miasto, mieścina czy wioska, wszędzie mieszkańcy mają przeświadczenie, że to właśnie ich miejsce zamieszkania jest najlepsze i najpiękniejsze. To chyba dlatego wszystko jest tak zadbane i prawie wszędzie można znaleźć jakąś miłą, typowo francuską restaurację. smile Może kiedyś i my docenimy swoje. smile

6

dreams napisał/a:

A przepraszam! Ostatnio byłam w Mulku (restauracja w Miszewie) i była kapela, która przygrywała kaszubskie kawałki big_smile Jest to restauracja z prawdziwego zdarzenia, nie ma co. big_smile No ale w Kartuzach to już inna bajka. Ale wierzę, że to się zmieni, teraz kaszubszczyzna jest na topie. big_smile I baro fëjno!!

a ta restauracja funkcjonuje nadal? Przeprowadziłam się niedawno w okolice i warto by chyba było coś takiego zobaczyć big_smile wie ktoś może? smile

Naturalne serum przeciwzmarszczkowe? Poznaj  Richevon - https://www.familie.pl/Blogi-7-0/b0p200 … zczki.html

7

Funkcjonuje i ma się dobrze smile .

Miłego dnia smile

8

Niestety ja nie bardzo znam to miejsce, ale wydaje mi się, że raz na jakiś czas fajnie jest wyjść na spotkanie firmowe. Zresztą miałem nawet okazję o tym przeczytać w artykule http://www.najlepszemedia.pl/spotkania- … ganizowac/ i taka wiedza może być dla wielu z nas bardzo praktyczna.