1

Odp: SZCZYPIORNIAK

kartuzy szczypiorniakiem stoja a jakos nikt glosu nie zabiera.obecnie trwaja MS w dojczland
i nasi poczynaja sobie dzielnie.
ogladacie????dzis z Tunezja o 20 na polsat sport

[ Dodano: Nie 28 Sty, 2007 13:25 ]
z tunezja pojechaliiiiiiiiiiiiii
q nie kumam z tymi faulami w ataku i za co sie daje karniaka.
dzisiaj ze slowenia
pieknie graja jak siatkarze ale zeby nie oddali bez walki pola jak nasi z brazylia
to byl koszmarek

Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.

2

w Kartuzach jest jedna drużyna CARTUSI w piłkie ręczną jest to rocznik 1990-1992 i gra w grupie junior młodszy a i jest jeszcze jedna drużyna UKS TROPS przy szkole podstawowej nr 5 w Kartuzach

3

w Kartuzach zawsze w ręczną grano  wink sam kiedyś grałem, i wicemistrzostwo województwa wygrałem niestety szczypiorniak to nie piłka nożna czy zapasy, sponsorzy jakoś się nie garną a przecież graliśy nawet w drugiej lidze tylko oczywiście kasy nie było sad a szkoda imho w kartuskim szczypiorniaku dużo łatwiej osiągnąć sukces  niż w zapyziałej drużynie kopaczy gdzie idzie gros kasy samorządu i sponsorów!

4

wczorajszy mecz z Dania byl swietny.mam nadzieje ,ze nie bedzie powtorki z finalu siatkarzy.pozywjom uwidim.
ale chcialem napisac o recznej w kartuzach .
bylem kiedys na takim turnieju w zeszlym roku w gdansku gdzie grali chlopcy z UKS TROPS.
bieda i nedza.siermiezne stare stroje na tle innych druzyn wygladaly jak ciuchy z lumpeksu.
szkoda ,ze nie ma sponsora  na chocby koszulki.zal chlopakow bo sa mlodsi od innych z ligi ale walcza dzielnie.moze by tak powiatowi zamiast perel podarowali stroje mlodziezy???
no tak tylko gdzie by tam wtedy mozna sie w gazecie pokazac?wstazke przeciac?
ech lepiej jak sie mlodziez szweda i rozrabia.po kiego maja sie sportowac.
festynik sie walnie z muzyka goralska ,w kubraczku poudaje sie kaszubke i bedzie git.
ech szkoda gadac

Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.

5

z  tego co wiem kluby sportowe dostają kasę zarówno z gminy jak i powiatu, składają wnioski o dofinansowanie czy coś. Są to jednak dosyć śmieszne pieniądze co widać po stanie kartuskiego szczypiorniaka, bez porządnego sponsora ani rusz, mnie to dziwi o tyle że nie brak w kartuzach firm które mogłyby dofinansowywać piłkę ręczną, cóż mam nadzieję że to się zmieni po mistrzostwach i będziemy kiedyś mieli naszych kartuskich Lijewskich, Bieleckich itp.
A polskim szczypiornistom Gratuluję i mam nadzieję że skopią tyłki Niemcom :mrgreen:

6

i mam nadzieję że skopią tyłki Niemcom :mrgreen:

Jesli tylko sędziowie na to pozwolą  :sad:

7

[URL=http://imageshack.us]http://img481.imageshack.us/img481/1224/rzadobsesjerozdwojenie1fp3.jpg[/URL]

8

Tak naprawdę nigdy za bardzo nie interesowałem się tymi kwestiami ale jestem zdania, że jak najbardziej ważną sprawą jest również to aby wiedzieć jak najwięcej na tematy związane z piłką nożną. Na pewno mogę każdemu teraz polecić bardzo ciekawy wpis https://www.sportowa.com.pl/odznaka-lig … o-takiego/ i jestem zdania, że fajnie jest co nieco wiedzieć o odznace Ligii Mistrzów.