1

Temat: Rachunek studencki

Czy studenci mają możliwość założenia tańszego lub najlepiej darmowego konta? Czy ktoś już może to przerabiał?

2

Odp: Rachunek studencki

Tak. Pamiętam, że gdy jeszcze byłem na studiach to banki mamiły nas darmowymi usługami itd. I rzeczywiśćie tak było. Teraz w dobie podatku bankowego, może to eldorado się skończyło lub zostało przykręcone, bo banki szukają gdzie tylko mogą oszczędności i dochodu, ale w wielu przypadkach tak właśnie jest... Odsyłam do Rankingu kont osobistych. Można tam znaleźć, co gdzie i za ile.

3

Polecam Inteligo albo Millenium - dobre banki, które dają też debet, czy pożyczke automatycznie do konta.

4

Polecam ING

5

Ja też mam w ING i nie narzekam, choć być może jest na rynku lepsza oferta. Trzeba by się temu dobrze przyjrzeć.

6

W sumie ja już dano takiego rachunku nie mam i zdecydowanie bardziej na ten moment interesuje mnie kwestia związana z posiadaniem osobistego rachunku bankowego ale za granicą. Jak niedawno czytałem w https://www.thompsonstein.com/zagranicz … w-estonii/ to już wiem dokładnie w jaki sposób można założyć go w Estonii.