Temat: Rachunek studencki
Czy studenci mają możliwość założenia tańszego lub najlepiej darmowego konta? Czy ktoś już może to przerabiał?
Kaszubskie Forum - www.kafo.pl
Forum dyskusyjne umożliwiające wymianę myśli, informacji i opinii na tematy związane z Kaszubami oraz z ich mieszkańcami.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Kaszubskie Forum - www.kafo.pl → Finanse i Prawo → Rachunek studencki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy studenci mają możliwość założenia tańszego lub najlepiej darmowego konta? Czy ktoś już może to przerabiał?
Tak. Pamiętam, że gdy jeszcze byłem na studiach to banki mamiły nas darmowymi usługami itd. I rzeczywiśćie tak było. Teraz w dobie podatku bankowego, może to eldorado się skończyło lub zostało przykręcone, bo banki szukają gdzie tylko mogą oszczędności i dochodu, ale w wielu przypadkach tak właśnie jest... Odsyłam do Rankingu kont osobistych. Można tam znaleźć, co gdzie i za ile.
Polecam Inteligo albo Millenium - dobre banki, które dają też debet, czy pożyczke automatycznie do konta.
Polecam ING
Ja też mam w ING i nie narzekam, choć być może jest na rynku lepsza oferta. Trzeba by się temu dobrze przyjrzeć.
W sumie ja już dano takiego rachunku nie mam i zdecydowanie bardziej na ten moment interesuje mnie kwestia związana z posiadaniem osobistego rachunku bankowego ale za granicą. Jak niedawno czytałem w https://www.thompsonstein.com/zagranicz … w-estonii/ to już wiem dokładnie w jaki sposób można założyć go w Estonii.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kaszubskie Forum - www.kafo.pl → Finanse i Prawo → Rachunek studencki
© 2014 PortaleRegionalne.info, powered by PunBB