1

Temat: Niewielka hala handlowa

Zastanawiamy się nad zainwestowaniem w niewielką, halę handlową. Taką na kilka stanowisk, która można byłoby rozłożyć na wynajętym terenie. Np gdzieś nad morzem itd. Czy na takie hale potrzebna jest jakaś zgoda budowlana? No i jakie mogą być koszta z tym związane?

2

Odp: Niewielka hala handlowa

Cóż, hala handlowa na pewno będzie tańsza i bardziej funkcjonalna od murownego budynku.
Jeżeli chodzi o koszta, to nie ma lepszego sposobu niż wysłanie zapytania do kilku firm/producentów specjalizujących się w tego typu inwestycjach. Mój typ to [moderowane]
Mają doświadczenie i udane realizacje.

3

Podobny projekt o ktorym piszecie bedziemy przerabiac niebawem w firmie. Moj maz prowadzi dzialalnosc polegajaca na budowaniu magazynow i pozniejszym ich udostepnianiu kontrahentom. Szukamy jak najtanszego sposobu na zbudowanie kolejne, macie moze jakies propozycje? Wydaje mi sie, ze hala stalowa bylaby na te chwile najtanszym rozwiazaniem tylko trzeba do tego doliczyc wynajem odpowiedniego sprzetu. Orientujecie sie gdzie najlepiej wypozyczyc tego typu sprzet ciezki? Przegladam od jakiegos czasu oferty wiekszych firm i w oko wpadla mi ta oferta [moderowane] Pytanie jest takie, korzystal ktos z Was z uslug tej firmy? Zalezy nam na szybkim wykonaniu zlecenia bez zadnych zbednych przestoi dlatego pytam. Przy okazji macie jeszcze jakies inne pomysly na biznes? Dzieki wszystkim za pomoc.

4

Bardzo fajny pomysł i warto spróbować bo uważam że to dobra inwestycja i biznes. Mój mąż też wynajmował halę ale produkcyjną dla własnej firmy i to był strzał w 10 smile Pomagam mu w firmie bo nieraz mu ciężko ale dajemy rade zajmuję się ogólnie sprzątaniem biura,toalet itd. Zawsze to oszczędność i nie musi zatrudniać osoby do sprzątania. Jedynie co to musi zaopatrywać mnie w środki czystości bym miała czym sprzątać. Ostatnio nawet szukałam kostek do pisuarów bo nie we wszystkich sklepach są ale znalazłąm fajny sklep i tam właśnie mają [moderowane] Powiem mężowi i tutaj już będziemy robić zakupy dla firmy.

5

Mniej spamu, a więcej konkretów poprosimy big_smile . Naprawdę nikt nie ma nic od siebie do powiedzenia?

"Refleksje pisane piórem anioła"- tomik refleksyjnej poezji, do nabycia w księgarni internetowej Ridero.

Miłego dnia smile

6

Ja mam, że dobywa się za kilka dni Europejskie Forum Gospodarcze – Łódzkie 2017. Dowiemy się kto wygra w tym roku w "Mocni w Biznesie". To ważne wydarzenie dla całej Polski.

7

Myślę, że taka hala to naprawdę niegłupi pomysł. Od kiedy rozrósł się nam rodzinny biznes potrzebujemy takiego miejsca. Ogólnie fajnie, że ktoś w końcu dostrzegł zalety konstrukcji stalowych. Kraków ma ich na przykład pełno. Wiem, że niby nie jest to w zgodzie z naturą i że drewno to drewno, ale takie hale czy ogólnie metalowe i stalowe miejsca chociaż nie przyczyniają się do wykorzystywania drzew. Nie sądzicie? O konstrukcjach możecie poczytać tutaj: https://lavaster.pl/konstrukcje-stalowe-krakow/

8

Na pewno na takiej hali musi być wprowadzona komputeryzacja, odpowiednie systemy i programy, żeby wszystko działało sprawnie. Jednak w razie usterki któregoś urządzenia, może wyniknąć poważny problem i przestój w pracy. Dlatego warto mieć znalezione, sprawdzone usługi it we Wrocławiu, dzięki temu można szybko załatwić sprawę i wrócić do efektywnej pracy.

9

Mnie raczej na ten moment takie kwestie za bardzo nie interesują i jestem zdania, że bardzo ważną sprawą jest to aby wiedzieć co zamiast komórki lokatorskiej wybrać. Myślę, że bardzo ciekawie o tym napisano w https://katowice24.info/co-zamiast-komo … f-storage/ i takie magazyny self storage mogą się sprawdzić znakomicie.

10

Ogólnie gdy jeszcze chodzi o te kwestie to ja również jestem zdania, że niezwykle ważną sprawą jest to aby wiedzieć także dlaczego warto w ogóle korzystać z magazynu self storage. Myślę, że świetnie o tym napisano w https://www.tujastrzebie.pl/wiadomosci, … 22918.html i na pewno takie kwestie są dość ważne dla wielu osób.