Jako, że rozpoczęłam temat, chciałabym dać pierwszą opinię.
Przemysław Adamski - ginekolog
Co prawda przyjmuje on z tego co się orientuję tylko w Gdańsku (chociaż ktoś mi kiedyś mówił, ze ma swój gabinet gdzieś w Chwaszczynie, ale tego nie wiem), to myślę, ze zasługuje on na swoje miejsce w tym temacie, bo Gdańsk nie Rzym, z Kaszub rzut beretem, by móc się wybrać akurat tam, bo warto. 
Chodzę do niego od kilku lat, prowadził moje dwie ciąże, odbierał dwa porody i z całym przekonaniem mówię, że jest to najlepszy ginekolog w województwie pomorskim! Myślę, że lepszego nie ma, a miałam do czynienia z kilkoma. Jest konkretny, doskonale wie co mówi, ma doświadczenie pomimo młodego wieku, bardzo delikatny, każde badanie robi tak, by było jak najmniej bolesne. Wszystko dokładnie tłumaczy, bez pośpiechu. Po porodzie pomimo szwów, które mi zakładał nie bolało mnie nic. Przyszedł do mnie po kilku dniach po porodzie na sale położnic, by zapytać o samopoczucie moje i dziecka. Mimo braku miejsc na położnictwie, zagwarantował mi że znajdzie dla mnie miejsce i tak też było. Szczególnie w momencie ciąży taki lekarz, który zaopiekuje się kobietą jest na wagę złota, dzięki temu jest mniej stresu i obaw, kobieta wie, że wszystko będzie ok.
Polecam go całym sercem. W Polmedzie w Manhattanie przyjmuje prywatnie, tam chodziłam, ale wiem, że gdzieś przyjmuje (przyjmował?) na NFZ.
Nie wszystko co pozytywne jest legalne. Nie wszystko co takie legalne, pozytywnym jest.