Temat: Problem z parkingami na os. Wybickiego
Witam,
chciałabym się zorientować czy jest tutaj ktoś kto również ma problem z parkingami na os. Wybickiego, a mianowicie chodzi mi o to, iż w ostatnim czasie zauważyłam pod jednym z bloków kontrolę policji, wystawiali oni mandaty samochodom stojącym na chodniku argumentując, że na osiedlu znajdują się znaki terenu zamieszkania, który wprowadza nakaz stawiania samochodów tylko w miejscach wyznaczonych. A jak wiadomo niestety nasza spółdzielnia ma za małe parkingi, samochodów przybywa a te które wybudowano są za małe ( przykład parking przy blogu 16 gdzie samochody stoją 2 kołami na trawniku, bo brakuje 1,5 metra aby mogły stać 2 rzędy samochodów na przeciwko siebie) tak więc wszyscy stawiają na chodnikach pod blokami ( chodniki są dość szerokie więc nie powiedziałabym, że blokuje to przejście pieszego lub przejazd wózka dziecięcego) niestety widocznie są osoby które nagle po 20 latach stwierdziły że te samochody im przeszkadzają. Słyszałam również że pod innymi blokami istnieje również taki problem, a Spółdzielnia umywa ręce i nie broni swoich mieszkańców, czy teraz będziemy płacić mandaty za parkowanie pod własnymi blokami, czy jest tutaj ktoś kto otrzymał mandat za takie coś ?