1

Odp: Gdzie mozna NAPRAWIĆ DRUKARKE

Czy ktos wie,gdzie w Kartuzach lub w poblizu znajdę kogoś kto NAPRAWIA DRUKARKI(brother).
I gdzie solidnie naprawiaja telefony np.NOKIA dotykowa C-6.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko,że sie nie podniesie. Czlowiek upada i powstaje.

2

Na Mściwoja II 32 chyba jest ten serwis drukarek.
http://www.ks-serwis.pl/
A prywatnie to nie znam nikogo hmm Raczej szukałbym w Gdańsku.

A z telefonem co padło software czy hardware?

3

witam
czasami naprawa drukarki wychodzi drogo, może lepiej kupić nową,
telefony naprawiam novagsm
pozdrawiam
smile:):):):):)

4

mzetka3 napisał/a:

Oni się przeniesli na ul Przy Torach smile

5

mir w kartuzach sprzedaje sprzęt brother-a to i może mają jakiś serwis tego sprzętu zapewniają

na stronie brother-a widnieje jako dealer brother-a
http://www.brother.pl/g3.cfm/s_page/238 … rlocator30

ptomi napisał/a:

novagsm

To jest w gdańsku, a dojazd w to miejsce w celu tylko i wyłącznie naprawy telefonu nie oszukujmy sie, był by mało opłacalny koszt naprawy + koszt dojazdu/transportu
a Weronce pewnie zależy  na zminimalizowaniu kosztów , i na czasie

Dodane nie, 16 gru 2012, 11:46:14 :

punciak napisał/a:

Oni się przeniesli na ul Przy Torach

To długo nie zabawili na Mściwoja

6

Skoro gwarancja się skończyła to w Kartuzach cieniutko.
Dziwne, że nikt nie poleca serwisu z ul. Piłsudskiego. Mi ponad 2 lata temu naprawili wyświetlacz, a bateria z telefon dziwnie się zepsuła. 200 zł poszło na wyświetlacz plus nowa bateria
Z drukarka miałam podobny problem ale, z epson'a chciałam dałam do mir-u, ale jak zaśpiewali prawie 200zł to wolałam dołożyć i mieć nową.

Dodane nie, 16 gru 2012, 17:50:51 :
teraz mam kolejna Nokię nawet 2 do naprawy i w oby dwóch padł wyświetlacz. Napierw  się zawieszały, aż w końcu padły.

7

No u mnie w noki padła klawiaturka dotykowa,przeskakuje i nie styka. Naciskam 3 a wyskakuje ten obok klawisz smile:)
W Gdansku jest super serwis konkretnie we Wrzeszczu ale nie tylko przy okazji bym tam jechala bo koszt dwa razy w te i na zad to 50 zł  wiec przelicznik fajny jak dodasz do tego koszt naprawy.
Co do drukarki to tak jest jak sie tusze ma zamienniki.
Podjade  POD PRZY TORACH smile:)

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko,że sie nie podniesie. Czlowiek upada i powstaje.

8

hmm ciężko coś w Kartuzach polecić w sumie wszędzie gdzie pójdziesz ceny będą z kosmosu. Ja akurat mam złe doświadczenia z serwisu koło ziegerta (ceny kosmos). A u tych na piętrze w ziegercie mówili że dadzą radę naprawić software a nie dali rady. smile Przez to 2 tygodnie straciłem. Jest jeszcze serwis koło nowatora (na przeciwko kościoła św. Kazimierza). I może jeszcze istnieje serwis na przeciwko jedynki gimnazjum w stronę osiedla wybickiego ale nie wiem czy jeszcze istnieje. Ale niestety nie miałem do czynienia z tymi serwisami.
W sumie bd. miała do wymiany ekran (jeśli twoja nokia ma ekran oporowy) albo software.

9

mzetka3 napisał/a:

Jest jeszcze serwis koło nowatora (na przeciwko kościoła św. Kazimierza)

Z tego co słyszałem to tanio tam jest. wink

A z drugiej strony zaniosłem SE K770i, bo klawisze nie chciały mi działać to dostałem info, że elektronika padła. Kupiłem klawiaturę i wymieniłem samemu i do tej pory działa wink a wymieniałem w nim sobie wyświetlacz i czytnik karty pamięci i sim (wspólny moduł).
Na Piłsudskiego ponoć też naprawiają, ale jakość naprawy zależy oczywiście od rodzaju usterki. Jak elektronika pada od wyświetlacza to wymiana jego może być skuteczna na krótką metę. roll

10

Weronka napisał/a:

Co do drukarki to tak jest jak sie tusze ma zamienniki.

to już Ci się drukarka zwróciła, wymiana głowicy to koszt nowej drukarki więc bez sensu cokolwiek naprawiać. No i dziwne że padła... ja używam wiele lat i wszystko jest w stanie igła... może eksploatowana była jak na oryginałach ?

było kupić normalny telefon nie nokie smiletongue

Dodane pon, 17 gru 2012, 19:57:30 :

info napisał/a:

Na Piłsudskiego ponoć też naprawiają, ale jakość naprawy zależy oczywiście od rodzaju usterki. Jak elektronika pada od wyświetlacza to wymiana jego może być skuteczna na krótką metę.

kiedyś (parę lat temu) pracowali tam ludzie którzy mieli wiedzę, dziś... no inni.. mi wmówili walnięta płytę i chcieli odkupić telefon za 50 zł, w efekcie naprawiłem sam zajęło mi to 15 minut googlowania i 5 minit roboty aparat działa do dziś (ponad rok po naprawie).

11

Remigiusz Kwidziński wiem ze naprawia drukarki 792603923 z kartuz ale jaki koszt naprawy takiej drukarki to nie wiem prywatnie naprawia

12

marika napisał/a:

Remigiusz Kwidziński wiem ze naprawia drukarki 792603923 z kartuz ale jaki koszt naprawy takiej drukarki to nie wiem prywatnie naprawia

Swego czasu pracował w MIR jako serwisant właśnie drukarek wink

13

Dj a dobry ten Remigiusz?

Dodane wto, 18 gru 2012, 00:15:56 :
nie mam bladego pojecia co to NOWATOR kolo kosciola sad

14

Weronka napisał/a:

Dj a dobry ten Remigiusz?

W MIRze znał się na tym. wink

Weronka napisał/a:

nie mam bladego pojecia co to NOWATOR kolo kosciola sad

Koło "górnego" kościoła przy rondzie jest sklep papierniczy Nowatora, a po lewej od tego sklepu jest serwis i naprawa telefonów komórkowych (ul.Dworcowa)

15

Serwis drukarek jeszcze jest koło biedronki darcom-komputery lub przy torach Ks-Serwis

16

Może spróbuj sam? Ja naprawiam sama gdy okazuje się, że [moderowane].

17

Poza tym, warto zainteresować się rozwiązaniami. Na przykład [moderowane]? Jeśli zaopatrzysz się w dobry sprzęt, to niesie to za sobą wiele korzyści.

18

Często drukarek nie ma sensu po prostu naprawiać, bo ich wybór jest na każdą kieszeń i potrzeby. Ogólnie, jeśli chodzi o drukarkę do biura, to miałam dość trudne zadanie, jeśli chodzi o wybór, ale pomógł mi ten artykuł: [moderowane]
Teraz przynajmniej jestem zadowolona z zakupu, nie przepłaciłam i jakoś nie martwię się o naprawianie, bo mam chyba naprawdę dobry sprzęt, a przynajmniej na chwilę obecną sprawdza się świetnie.

19

Może spróbuj u autoryzowanego serwisanta?
Ogólnie, jeśli chodzi o drukarki do biura, to czasem warto zastanowić się nad wymianą, bo naprawa staje się nagle zwyczajnie nieopłacalna. Tak do home office potrzebuję czegoś, co pozwoli mi na szybki wydruk dokumentów wysokiej jakości dla siebie i dla moich klientów. Prowadzę małą firmę, więc nie potrzebuję kombajnów. Jak uważacie: marki drukarek mają większe znaczenie? Osobiście boję się nieznanych firm.

20

A tak z  innej beczki  -   gdzie według was warto kupić tusz do drukarki? Właśnie  znalazłam w sieci sklep https://www.drukuj24.pl/   i tak w sumie cały czas zastanawiam się nad ich ofertami. Co możecie mi napisać na ich temat?  Czy ktoś z was tam robił już zakupy?