1

Odp: Co kupujecie dzieciom pod choinkę?

Święta za pasem a ja nie mam do końca pomysłu co kupić chrześniakom i dzieciom pod choinkę. Te fajne zabawki są baaardzo drogie a z drugiej strony kupić coś co nie będzie się podobało.... Czy wam też prezenty wychodzą drożej niż zakładacie na początku?

2

dzieciom - xboxa smile
Ali zestaw lekarza, żeby się przyzwyczajała do lekarzy i może badała lekarzy ją badających
bratanica - nie mam pomysłu, jak ona ma wszystko

3

Dla 8-latka zakupiony już mikroskop:D

4

Mój 4-letni synek chce gre telewizyjną=konsole-nie wiem czy to dobry pomysł,chyba lepsze by były zabawki,chociaz ma ich pełno.......:/

5

ja w tym roku robie tanie prezenty, dziewczynka kupuje kolczyki, mam ich kilka w rodzinie a kazda chcialaby miec... srebrne kolczyki w sierakowicach kupilam za 15 zl bardzo ladne...
8letniemu chrzesniakowi kupuje kilke nozną nike ,
3 latkowi kupuje zestaw do pisania , na allegro sa swietne za 20-30 zl pelno kredek mazakow farb i innych przyzadów i to wszystko w takiej wysówanej szufladzie
córce kupuje gadajacego elmo...ma 2 latka i go uwielbia- to akurat drozsze bo 79zl

a reszcie to po jakims ciuchu

6

Od paru dni przeglądam allegro, mają tam fajne rzeczy.:D Niestety nie znalazłam jeszcze sprzedawcy który będzie miał wszystkie zabawki, które wypatrzyłam. Chodzi mi o jedną przesyłkę ale do wytrwałych świat należy:D:D:D:D:D

Dodane czw 01 gru 2011 14:31:33 CET :
Córka wysyłając list do mikołaja oczywiście nie zapomniała o nikim, nawet dla naszego kota wymyśliła prezent a rodzice niech się martwią....:rolleyes:

7

kurcze co by tu kupić dla prawie 2 latka. Zabawek nie lubi. Tylko kartki przekłada, przewraca lub łasi się do nas rodziców jak korzystamy z kompa reszta go nie interesuje. Myslałam o lapku zabawkowym, ale dziecka nie da sie oszukac skoro telefon2em zabawkowym nie che się bawić.  Spadam big_smile

8

wiola napisał/a:

kurcze co by tu kupić dla prawie 2 latka. Zabawek nie lubi. Tylko kartki przekłada, przewraca lub łasi się do nas rodziców jak korzystamy z kompa reszta go nie interesuje. Myslałam o lapku zabawkowym, ale dziecka nie da sie oszukac skoro telefon2em zabawkowym nie che się bawić.  Spadam big_smile

Może ma jakąś ulubioną postać z bajki? Moja córcia (prawie trzyletnia) przepada za myszką miki, kupiłam jej na gwiazdkę minnie interaktywną będzie radość - już widzę:D:D:D:D

9

wiola napisał/a:

Tylko kartki przekłada, przewraca

To kup mu blok rysunkowy i kredki. Może to i wcześnie ale pod okiem rodzica taka zabawa powinna być bezpieczna smile
Czytam ten wątek i tak sobie myślę, że nigdy w życiu nie kupiłabym dziecku (swojemu czy nie swojemu) zabawek militarnych - karabinów, żołnierzy itp. Ktoś z was też tak uważa czy tylko ja mam takie odchyły? tongue
Aha, oglądałam ostatnio Ekspres Reporterów. Był reportaż o dzieciach, które połknęły baterie z zabawek. Także drodzy rodzice zwróćcie uwagę na to jak zabezpieczone są baterie w zabawkach, które kupicie dla swoich pociech smile

Kłopoty są sitem, przez które przesiewamy naszych znajomych. Ci, którzy są za duzi, żeby przejść przez to sito, są naszymi przyjaciółmi. Arlene Francis

10

Dla mojej 2-latki kupuję "znikopis" TOMY (duży) http://allegro.pl/show_item.php?item=1948839468, a dla syna (10 lat) grę komputerową.
Mam jeszcze 2 chrześniaków gdzie prezenty będą podobne (3-latek i 11-latek) oraz córkę przyjaciółki 15-latkę, której kupuje kosmetyki.

11

A może coś do czytania np. bajki, baśnie lub do słuchania.
A do tego może dzieci sobie pośpiewają na karaoke: http://www.bobibobi.13tka.com/karaoke/pada-snieg.php

Największym błędem jest bronić błędu!      "zwykły człowiek"

12

Małym dzieciom kupić jakieś bajki i baśnie do czytania lub słuchania.
Można też polskie bajki na wideo gdzie nie ma przemocy.
bajki rozwijają wyobraźnię i intelekt. A to jest ważne.

13

Nie ważne co kupisz .... Ważne w jaki sposób dziecko prezent otrzyma smile

Szałowy MIKOŁAJ do wynajęcia w Wigilię. Kontynuacja ubiegłorocznego hitu wink

Chcesz zrobić dziecku niespodziankę?? Kup prezent, zapakuj go a potem przyjdzie MIKOŁAJ i wręczy go Twojej "gwiazdce" big_smile

Dodatkowo jeśli przygotujesz mały upominek dostaniesz zniżkę na "Usługi Świętego". Dodatkowe upominki Mikołaj zaniesie w noc Wigilijną do szpitala w Kartuzach i wręczy je tym dzieciom, które święta zmuszone będą spędzić na oddziale zamiast w domu.

Kontakt : turbox20@wp.pl lub 724842001

Im szybciej się umówisz tym lepiej... Mikołaj jest tylko jeden i aby mieć pewność, że dotrze o wymarzonej godzinie skontaktuj się już dziś smile

POLECAM smile:):)

14

A ja z reguły kupuję na  święta zabawki, bo póki co mam małe dzieci i to je najbardziej interesuje... Chociaż w  tym roku planuję dodatkowo zamówić  spersonalizowane video od Św. Mikołaja, które można zamówić u firmy Elfi (sprawdz na Elfi.pl) . Powiem wam, że  ich oferta robi wrażenie, a dzieci patrząc na taki filmik są mega zaskoczone i zachwycone. Oprócz tego też możecie u nich zamówić list.