1

Odp: Dobry blacharz na Kaszubach

Witam,
mam taką sprawę smile
Jestem z Gdańska i jeżdżę podrdzewiałym maluchem ;-) którego za nic nie oddam na złom, więc jedyna opcja jaka mi pozostała to remont blacharski smile W Gdańsku jak blacharz zobaczy malucha, to albo mówi że nie zrobi, albo że się nie opłaca, albo zrobi byle jak, albo skasuje niesamowitą kasę za to. Dlatego zwracam się do Was z pytaniem, gdzie na Kaszubach (powiedzmy plus minus 60 km od Trójmiasta) znajdę blacharza, któremu mogę powierzyć moje prawie zabytkowe autko smile
Jak dostanę od Was kilka kontaktów to się przejadę po pięknych okolichach i spróbuję zorientować w tym co się da zrobić smile

Wielkie dzięki z góry za pomoc ;-)

2

Sid napisał/a:

dzięki z góry

witaj na forum, Sid tongue
nie wiem na ile znasz te nasze piekne okolice
na trasie z Przodkowa do Pomieczyna tam gdzie pielgrzymka skraca  drogę idąc do Grzybna
był facet co takie zabawki robił włóknem szklanym
jest to juz kilka lat jak tam byłem ale widziałem tam wtenczas różne modele
być może robi nadal tego nie wiem ale warto by było go odszukać
sam piszesz że karoseria to serr wiec bez sensu spawać gdy nie ma do czego
życzę  powodzenia w poszukiwaniach ......
pozdrawiam  smile

Pogodnego dzionka big_smile

3

Nie no, z serem to trochę przesadziłem ;-)
Chcę to zrobić porządnie, i jak trzeba będzie to trochę kasy w to właduję, ale jeśli można to zrobić taniej poza Gdańskiem, to czemu nie smile
Włókno szklane i szpachla raczej odpadają - bo to 'drutowanie', które nie opłaca się przy śmiesznie tanich częściach blacharskich do malca - one nie stanowią raczej problemu - tym jest raczej ktoś kto podejmie się to pospawać, delikatnie poszpachlować i polakierować.
Okolice znam w miarę - bywam dość często na działce w Sianowie, więc jakoś znajdę przy okazji smile

Dzięki, i jak macie jakieś inne kontakty to piszcie smile

4

W sumie czasami są takie sytuacje, że faktycznie nasze auto może i opłaca się naprawiać, ale jeżeli chodzi o mnie to ja swoje jakiś czas temu oddałem do kasacji. Chcę powiedzieć, że bardzo dobrą opcją było skorzystanie z oferty od https://kasacja-warszawa.pl/ i jak najbardziej takie właśnie rozwiązania moim zdaniem są bardzo ważne.